Lesz itt digitális jólét: az Ubernek annyi Magyarországon

Fekete-Zoltan-UBERFelfüggeszti a szolgáltatást az Uber Budapesten július 24-én 12 órától, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály — jelentette be Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Hozzátette: a jogszabály nyomán bevonhatják az autósok jogosítványát, elvehetik rendszámukat annak ellenére, hogy minden engedéllyel rendelkeznek. Mint mondta, nem szeretnék ennek kitenni 1200 egyéni és kisvállalkozó autósukat. Hangsúlyozta, kezdettől fogva keresték a párbeszédet a döntéshozókkal, több alkalommal tettek le konkrét javaslatot az asztalra, de “zéró nyitottság és zéró hajlandóság” volt a döntéshozókban, hogy érdemben foglalkozzanak ezekkel.

Fekete szerint egyértelművé tették, hogy az Uber be akarja tartani a szabályokat, minden feltételt teljesítettek, ami felmerült. Kötelezővé tették a sofőröknek a vállalkozói adószámot, amelynek nyomán a rendszer a nevükben elektronikus számlát állít ki az utasoknak. Személyszállítói engedéllyel ma már minden sofőr rendelkezik, az autóikat is levizsgáztatták, aki nem teljesítette ezeket a feltételeket az nem használhatta a rendszert — mondta. Minden fuvar 1,3 milliárd forintra volt biztosítva — jegyezte meg. Az Uber arányait tekintve több adót fizet Magyarországon, mint a milliárdos forgalmat bonyolító legnagyobb taxiscégek — tette hozzá az operatív igazgató.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Canon meghódítaná a tanulószobákat

sze júl 13 , 2016
A Canon két új multifunkciós, tintasugaras PIXMA nyomtatót dob piacra: a PIXMA MG3050-sorozatot és a PIXMA MG2550S modellt. Mindkét új modellt otthoni használatra tervezték: dokumentumok és fotók jó minőségű nyomtatásához, kis méretüknek és a vékony kialakításuknak köszönhetően könnyen elférnek bármely tanuló-, vagy dolgozószobában. A víz-, és pigmentbázisú tintáknak köszönhetően az […]
tanulószoba