Lesz ez még rosszabb: még csak ötből négy fertőzés okoz komoly problémát

virusA Kaspersky Lab felmérése szerint az ötből négy fertőzés okozott jelentős problémát az érintetteknek. Leggyakrabban (35 százalékban) a felhasználók a számítógép teljesítményének lassulását észlelték, harminc százalékuk tapasztalt zavaró reklámokat (például a böngésző nem kívánt weboldalakra irányította őket), és a megkérdezettek húsz százaléka talált kéretlen programokat készülékén. A fertőzés legveszélyesebb következményei között szerepelt az operációs rendszer beállításainak megváltoztatása a felhasználó tudta nélkül (17 százalék), a személyes adatok elvesztése (tíz százalék), vagy ellopása (nyolc százalék), a jogosulatlan publikálások, vagy közösségi oldalakon történő lájkolások (kilenc százalék) és a webkamera meghackelése (hat százalék).

Mi több, a válaszadók tizenegy százaléka említette, hogy fizetniük kellett a kiberbűnözőknek, hogy feloldják készülékük blokkolását, vagy dekódolják személyes fájljaikat (hat százalék) egy ransomware fertőzés után. Összességében minden harmadik felhasználó (33 százalék) tapasztalt pénzügyi veszteségeket egy rosszindulatú fertőzés következményeként. Ugyanúgy, ahogy a bűnözőknek váltságdíjat kell fizetni, az áldozatoknak pénzt kell költeniük az adatok vagy az eszköz helyreállítására, valamint a fertőzés hatásának kiküszöbölésére szolgáló szoftverekre, sőt egyes esetekben új eszközt kell vásárolniuk. A pénzügyi veszteséget okozó esetekben a támadás átlagos költsége elérte a 140 dollárt. Ez van skacok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A UPC 800 ezer ügyfélnél tart

ked okt 27 , 2015
A Liberty Global műholdas televíziós üzletága; a UPC DTH S.à r.l., Közép- és Kelet-Európa vezető műholdas szolgáltatója – amely Szlovákiában és Csehországban freeSat, Romániában Focus Sat, Magyarországon pedig UPC Direct néven van jelen – bejelentette, hogy előfizetőinek száma elérte a 800 ezret. A pályacsúcs alkalmából a UPC DTH S.à r.l. egy éves ingyenes […]
televízió

Friss, ropogós