Leóról, de nem az oroszlánról nevezik el a debreceni szuperszámítógépet

mezga-csaladSzilárd Leóról nevezik el az új debreceni szuperszámítógépet. A Nemzeti Információs és Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) november elején hirdette meg névadó kampányát, amelyre két alatt több mint hétszáz javaslat érkezett – közölte a szervezet. A szuperszámítógép elnevezésére a NIIFI november elején indított kampányt, a pályázóknak olyan magyar neveket kellett beküldeniük, amelyek az informatika, a természettudomány területéhez köthetőek. A beérkezett javaslatok között több Nobel-díjas magyar kutató és a Mézga család tagjai is szerepeltek – áll a közleményben.

Szilárd Leó (1898-1964) Budapesten született, később Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban vált világhírű fizikussá. Elméleteit és eredményeit többek között Neumann János is felhasználta, szabadalmai közül nyolcat Albert Einsteinnel közösen jegyzett.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Király: roamingban erősít a Vodafone

ked dec 9 , 2014
A korlátlanság, az oszthatóság és a kiszámíthatóság jegyében a Vodafone Magyarország kis és középvállalati ügyfeleinek korlátlan roamingot, több eszköz között is osztható mobilinternetet és komplex vezetékes-mobil szolgáltatást is kínál, jelentette be Király István, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, a Vodafone a most bevezetett Business Red Europe csomaggal Magyarországon […]

És még ez is...