Lenovo: jön a világ első Tangós okostelefonja, a PHAB2 Pro

Lenovo-PHAB2-ProA Lenovo bemutatta a PHAB2 Pro-t – a világegyetem első Tango technológiájú, kiterjesztett valóság (AR) élményt nyújtó okostelefonját. A semmilyen más telefonhoz nem hasonlítható, a Tango technológia – a Google szoftvere és szenzorai, amelyek érzékelik és feltérképezik az eszköz környezetét – által vezérelt Phab2 Pro lehetővé teszi az okostelefonos kiterjesztett valóság élmény megélését. Például az AR alkalmazásokat használó tanulók élethű virtuális dinoszauruszokat varázsolhatnak az osztályterembe, és hatékonyabbá tehetik a tanulást az AR adatrétegekkel, amelyek megjelennek, ahogy körüljárják a régmúlt idők teremtményeit.

Három alapvető technológia kelti életre a Tango által nyújtott élményt: a mozgáskövetés, a mélységérzékelés és a térmegismerés. A mozgáskövetés révén a PHAB2 Pro “szeme” 3D-ben látja az eszköz helyzetét. A térmegismerés informálja az okostelefont a környezetében elfoglalt helyéről, míg a mélységérzékelés a felületek és akadályok észlelésével lehetővé teszi a környező világ alakjának elemzését. És a másodpercenként több mint 250 ezer mérést végző szenzorok révén egy okostelefon most első ízben képes vizualizálni és felismerni az őt körülvevő tárgyakat és környezetet.

A PHAB2 Pro tartalmazza a Dolby Audio Capture 5.1 technológiát a Dolby Atmos lejátszási képességgel. A Dolby Audio Capture 5.1 révén 5.1 csatornás surround hang rögzíthető a három mikrofon és a zajcsökkentő funkció segítségével, míg a 16 megapixeles kamerával pengeéles videókó készíthetők. A PHAB2 Pro a Tango-ra optimalizált, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 652 processzorral, 4 GB memóriával és a Fluence Pro zajcsökkentő technológiával kerül forgalomba. A 6,4 hüvelykes PHAB2 Pro intelligens Assertive Display kijelzője QHD (2560×1440 képpontos) felbontást kínál, valamint képes a környezet fényviszonyai és a tartalom alapján optimalizálni a képminőséget. A PHAB2 Pro 499 dollárért lesz megvásárolható szeptembertől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

UBER már Kazahsztánban is

ked jún 14 , 2016
Kazahsztánban is megjelent az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber. A kaliforniai székhelyű vállalat szolgáltatása péntektől vált elérhetővé, és kizárólag a kazahsztáni fővárosban, Asztanában vehető igénybe – közölte Alekszej Sztah, az Uber regionális, a Független Államok Közösségét alkotó volt szovjet köztársaságokért felelős menedzsere. Az okostelefonon működő applikációval professzionális, engedéllyel rendelkező vezetők […]

Friss, ropogós