Lenin megmondta: a bizalom jó dolog, az ellenőrzés még jobb! A távmunka alapjai IV.

LenonFelmérések igazolják a távmunka hatékonyságát, a munkamódszer elterjedtsége azonban egyelőre elég alacsony. Sok helyen például az is közrejátszik, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. Ezzel kapcsolatban ad néhány tanácsot a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

4. Felügyeljük a hozzáféréseket!
Mivel a távmunkát végzők a vállalati infrastruktúrán kívülről érik el a céges erőforrásokat, az ő esetükben különösen fontos a védelem szempontjából, hogy az informatikai szakemberek ugyanúgy ellenőrizhessék és szükség esetén visszakövethessék hozzáféréseiket, ahogyan az irodai felhasználók esetében. Léteznek olyan modern eszközök, amelyek képesek egy kézben összpontosítani a webes felületen elérhető és a hagyományos alkalmazásokhoz való hozzáférést, illetve teljes körűen naplózzák is az egyes eléréseket. Ezáltal erős hitelesítés valósítható meg bármilyen webes alkalmazás esetében, miközben a felhasználó számára egyszerű marad a belépés az egypontos bejelentkezésnek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már-már 5G: csodás új Ericsson megoldások

hét febr 8 , 2016
Az Ericsson négy új alkalmazást vezet be a kommunikációs szolgáltatóknak az 5G közeledtével megjelenő üzleti lehetőségek kihasználása támogatására. A megoldásokat a Mobil Világkongresszuson, Barcelonában mutatják be. A Mobile Broadband for Everyone megoldással az Ericsson három különböző feladatot igyekszik egyszerre megvalósítani: a hálózati teljesítmény növelése, az operatív hatékonyság javítása és a […]
antenna

Friss, ropogós