Lengyelországban terjeszkedik a Péntech

Berényi BenjaminA magyar Péntech Solutions Kft. 2021 februárjában megalapította lengyel leányvállalatát, amely teljes körű faktoring szolgáltatást nyújt Lengyelországban bejegyzett cégek részére.

A terjeszkedés során fontos szerepet játszott, hogy a lengyel faktoring piac nagyjából a tízszerese a magyar faktoring piacnak, így kifejezetten vonzó célpont a Péntech számára. Ezzel együtt a lengyel fizetési határidők jóval hosszabbak, mint az itthon megszokott átlagos harminc nap. Így a lengyel cégek számára különösen nagy segítséget nyújthat a rugalmas, kedvező díjszabású, digitális faktoring szolgáltatás. Az online folyamatnak köszönhetően pedig a teljes ügymenet sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. A lengyel leányvállalatnál első körben a piaci validáción és a hatékony helyi pénzügyi és jogi infrastruktúra felépítésén van a hangsúly. Az első ügyfelekkel már zajlanak az egyeztetések, de kötöttek már megállapodásokat is, amelyekkel el tudott indulni a közös munka. Amennyiben sikeresen szerepel a pilot projekt, úgy 2021 második felében, illetve 2022 elején kaphat majd nagyobb fókuszt a lengyel piac. A hagyományos faktoringgal való nehézségeket természetesen többen is észlelték a nemzetközi piacon. Az utóbbi években egyre több országban (elsősorban Nyugat-Európában és Amerikában) jelentek meg számlafinanszírozással foglalkozó digitális vállalkozások.

„Lengyelországban léteznek már hozzánk hasonlóan digitális faktoringgal és online hitelezéssel foglalkozó vállalatok, így egy egészen másfajta versenyre készülünk, mint a hazai piacon, ahol elsősorban olyan hagyományos és nagy piaci szereplőkkel versenyzünk, mint a bankok vagy a faktorházak” – mondta el Berényi Benjamin, a Péntech társalapító–ügyvezető igazgatója. A magyar Péntech Solutions digitális faktoringgal foglalkozó társaság platformján eddig közel hatszáz hazai cég regisztrált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A T-Systems részvételével fejlesztik tovább a Zalazone tesztpályát

pén márc 26 , 2021
A T-Systems Magyarország Zrt. tervezheti és építheti meg az önvezető járművek zalaegerszegi próbapályájának speciális irányítási és informatikai rendszerét az Autóipari Próbapálya Zala Kft. (APZ)  megbízásából, amelyet nyílt uniós közbeszerzési eljáráson nyert el nettó 1,249447040 milliárd forint értékben – közölte a T-Systems. (Durva, anyázásig fajuló verseny a zsíros üzletért nem volt, […]
ZalaZone