Lekapcsolja hálózatát a Krím félszigeten az egyik legnagyobb ukrán mobilszolgáltatója, vagy nem

ukrajnaLekapcsolja 48 órán belül teljes hálózatát az Oroszország által megszállt és bekebelezett Krím félszigeten Ukrajna három legnagyobb mobilszolgáltatójának egyike, az MTSZ Ukrajina – közölte kedden Dmitro Polonszkij, a Kijev által törvénytelennek tartott krími kormány miniszterelnök-helyettes, akinek szavait a vállalat később cáfolta. Polonszkij elmondta, hogy a félsziget fővárosában, Szimferopolban már nem működik az MTSZ hálózata.

“A műszaki lehetőségeknek megfelelően két nap alatt fokozatosan kapcsolja le hálózatát az MTSZ” – tette hozzá a krími tisztségviselő, akinek egyelőre nincs információja arról, hogy tervez-e a többi ukrán mobilszolgáltató hasonló lépést. Polonszkij szavai szerint már múlt szombaton javasolta a krími lakosoknak, hogy mihamarabb cseréljék le SIM-kártyájukat és csatlakozzanak egy orosz mobilszolgáltatóhoz, és továbbra is ezt tanácsolja. Később azonban az MTSZ cáfolta, hogy kivonulásra készülne a Krím félszigetről. “Ez ellentétes üzleti érdekeinkkel” – jelentette ki Viktorija Ruban, a cég szóvivője. Magyarázata szerint szimferopoli előfizetőiknek műszaki problémák miatt nincs jelenleg hálózati kapcsolata — írja az MTI.

Az MTSZ Ukrajina az első ukrajnai mobilszolgáltatóként 1992 novemberében jött létre. 2007-re GSM hálózata lefedte az ország 95 százalékát, ahol a lakosság 99 százaléka él. 2013. március 1-jei adatok alapján előfizetőinek száma elérte a 20,6 milliót a mintegy 45 millió lakosú Ukrajnában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan az Invitel ötvenezredik IPTV-előfizetője: Mihálik Antal a szerencse fia

sze aug 6 , 2014
Az Invitel internetalapú televíziószolgáltatására (IPTV) előfizetők száma júliusban elérte az ötvenezret. A szerencsés békéscsabai előfizető egy éves díjmentes előfizetést kapott ajándékba a társaságtól. Az előfizető a 38 tévé- és rádiócsatornát tartalmazó IPTV Alap csomagon felül az Invitel legújabb, kilencven napig díjmentesen kipróbálható tematikus minicsomagjai közül is választhatott egyet, hogy igényeinek megfelelően […]
televízió