Legyünk törekvőek: a hat legfontosabb technológia trend 2016-ban IV.

mobil-data-roamingAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter hat pontban foglalta össze a technológia világára vonatkozó vízióit.

#4: Biztonságra törekvés a harmadik platformon
Az úgynevezett „harmadik platform”, amely a mobil eszközök, a közösségi média, a felhő-technológiák és az adat-analitika felemelkedésével jött létre, világszerte jelentős hatást – elsősorban rohamtempójú fejlődést – gyakorol az üzleti folyamatokra, illetve az it-infrastruktúrákra. Nem kérdés, hogy a szinte naponta születő új felületek, technológiák, rendszerek mekkora lehetőséget hordoznak magukban, az viszont már igen, hogy teljes mértékben felkészülten tudjuk-e kezelni ezeket a folyamatokat, tudjuk-e garantálni a biztonságunkat? Ezt a kérdést a harmadik platform minden szereplője – gyakorlatilag mindenki: a Facebook vagy okostelefon felhasználóktól kezdve, az azokat fejlesztő programozókig és tervezőkig és a nekik infrastruktúrát biztosító adatközpontok kiépítőiig, vagy éppen az webshopokban könyvet vásárlóktól a webshopok üzemeltetőin át a vásárlási szokásokat milliós mintákon felmérő elemzőkig – felteheti magának, természetesen más és más aspektusból megközelítve a kérdést. IT-rendszerek kiépítőiként és üzemeltetőiként a legfontosabb feladatunk a hatalmas mennyiségű és villámgyorsan terjedő adatok biztonságos áramlásának és tárolásának garantálása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az internet-előfizetők kétharmada mobilos

ked márc 22 , 2016
Az internet-előfizetések száma a múlt év végére elérte a 8,118 milliót, ami 808 ezerrel, 11,1 százalékkal több ez egy évvel korábbinál. A mobilinternet előfizetések egy év alatt ennél is gyorsabb, 14,1 százalékos emelkedéssel elérték a 5,428 milliót, ami az összes internet előfizetés 66,9 százaléka – közölte a távközlés és az […]
internet

Friss, ropogós