Leggyakoribb it-munkakörök

munkaértekezlet, scrumHa számba akarjuk venni az it-munkaköröket, az átlagembereknek valószínűleg a rendszergazda fog elsőnek és talán utolsónak is eszébe jutni. Annak érdekében, hogy az it-világa egy kicsit átláthatóbb legyen érdemes egy kis rendet vágni az it-munkakörökben. A legegyszerűbb, ha ezt egy klasszikus projekten mutatjuk.

A projektvezető feladata végig kísérni az adott projektet. Ez egyszerűnek hangzik. Ám korántsem az. Az ő felelőssége, hogy költségkereten, valamint határidőn belül megvalósuljanak a projekttervek. Mindezt a projektcsapat koordinálásával teszi lehetővé.

Az üzleti elemző az ügyfél igényeit informatikai nyelvre fordítja, vagyis a fő feladata a rendszerterv elkészítése. Miután a rendszerterv elkészült, a szoftverfejlesztő elkészíti az alkalmazást.

Egy egyszerű projektnél a rendszer fejlesztését követően a tesztelő feladata az alkalmazás tesztelése. Ha egy esetleges hiba lépne fel, a fejlesztők elvégzik a szükséges hibajavításokat. A tesztelés után az üzemeltető átveszi az elkészült alkalmazást, és ellátja az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat. Ezzel elkészült a projekt.

Persze máshogy is kialakíthatóak, és részletesebben bemutathatók az it-munkakörök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

szo ápr 17 , 2021
Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján. A GVH közleménye szerint ezek a honlapok először felvázolnak valamilyen egészségügyi problémát, amely jellemzően az életminőség romlását eredményezheti, majd minden esetben gyors, könnyű és nem utolsósorban kedvezményesen elérhető megoldást kínálnak […]
Gazdasági Versenyhivatal