Lecsapoltatott egy víztározót, hogy megtalálja a mobiltelefonját

okostelefon vízbenAz indiai hatóságok 53 ezer rúpia (223 ezer forint) megfizetésére köteleztek egy élelmiszerellenőrt, aki hatósági engedély nélkül több millió liter vizet szivattyúztatott ki egy víztározóból a közép-indiai Cshattíszgarh államban, hogy megtalálja elveszett mobiltelefonját.

A BBC híre szerint a Radzses Visvasz nevű férfi azt állította, hogy a szelfizés közben vízbe ejtett mintegy 100 ezer rúpiát (420 ezer forintot) érő Samsung telefonja bizalmas kormányzati adatokat tartalmazott, ezért vissza kellett szereznie. Visvasz a médiának azt mondta, hogy miután a telefon megkeresésével megbízott helyi búvárok nem találták meg az eszközt, szóbeli engedélyt kapott egy tisztviselőtől arra, hogy „némi vizet engedjen le egy közeli csatornába”. Hozzátette, a tisztviselő szerint „valójában a gazdáknak kedvezett, akiknek így több víz jutott”.

A férfi szivattyút bérelt, amelynek több napig tartó működtetésével az állami vízügyi minisztérium szerint mintegy 4,1 millió liter vizet pazarolt el „személyes érdekből”. A telefon, mire megtalálták, annyira átázott, hogy használhatatlanná vált. Az eset felháborodást váltott ki Indiában, amelynek számos régiójában – különösen a nyári hónapokban – súlyos vízhiánnyal küzdenek az emberek. Az öntözési minisztérium szerint a férfi visszaélt hivatali tisztségével, ezért megtéríttette vele az elpazarolt víz árát és 10 ezer rúpia bírsággal is sújtotta.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végtagmentő app nyerte a kamara mesterkurzusát

csü jún 1 , 2023
A Végtagmentő Applikáció Kft. egészségügyi szolgáltatása nyerte az idén harmadik alkalommal megrendezett Bridge to Benefits 2023 – Mesterkurzus felelős vállalkozásokért programot. A Budapesti Kereskedelmi Iparkamara (BKIK) közleménye szerint az applikáció a cukorbetegség szövődményének megelőzését szolgálja, amelyhez kapcsolódik egy személyre szabott betegedukációs program is. A BKIK által kezdeményezett és a Civil […]
injekció

És még ez is...