Lechner Tudásközpont: fejlődik a szervezet

Lechner ÖdönKét igazgatósággal bővül november 1-jétől a Lechner Tudásközpont. Az egyik a jogi igazgatóság, a másik pedig a területi e-közigazgatás fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel.

A közlemény szerint az új szervezeti egységek a kormányhivatalok informatikai infrastruktúrájának és elektronikus szolgáltatásainak támogatásával, valamint a szakmai háttérintézményi feladatok ellátásával járulnak hozzá a közszolgáltatások további digitalizációjához. A Lechner Tudásközpont háttérintézményi feladatainak, valamint kibővülő tevékenységének ellátását támogatja a megújuló jogi szervezeti egység, amely november 1-jétől igazgatóságként folytatja működését. A jogszabályban rögzített feladatok mellett a területi e-közigazgatás fejlesztését érintő projektek és az elektronikus ügyintézés jogszabályi hátterének biztosítását végzi az új jogi igazgatóság. Ennek vezetésével Bajzáth Edinát, a Miniszterelnökség eddigi jogi ügyekért felelős helyettes államtitkárát bízza meg a társaság. A jövő hónap elején kezdi meg működését a Lechner Tudásközpont Területi Közigazgatás Működését Támogató Rendszerek Fejlesztéséért és Üzemeltetéséért Felelős Igazgatósága is, Kornhoffer Szabó Gábor vezetésével. A közigazgatási folyamatok elektronizációjának támogatásával, a fővárosi és megyei kormányhivatalok informatikai infrastruktúrájának és elektronikus szolgáltatásainak egységes fejlesztésével és üzemeltetésével gyorsabbá és hatékonyabbá válik az ügyintézés, valamint az ügyfelek tájékoztatása – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jelentős tőkebefektetést kapott a Conversific Zrt.

pén nov 6 , 2020
Mintegy 660 millió forintos tőkeemelést hajtott végre a MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől és a Bonitás Alapkezelő Zrt.-től kapott befektetésnek köszönhetően a Conversific Zrt. A nemzetközi e-kereskedelemi analitikai piacon versenyző debreceni startup, amelynek egyedi megoldása mára 180 ország több mint húszezer webáruházának bevétel- és profitnövelését támogatja automatikus elemzésekkel és testreszabott ajánlásokkal […]
Forint