Lebukott az informatikai eszközökkel áfát csaló bűnszervezet

1

adoTöbb mint százmillió forint kárt okozott az államnak egy informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó Nógrád megyei bűnszervezet – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel. Kovács Dorina elmondta: a bűnszervezet informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaságokat működtetett.

A számítástechnikai eszközöket papíron, fiktív cégnek Szlovákiából Csehországba értékesítették, majd onnan magyar cégláncolat közbeiktatásával Pest megyei számítástechnikai boltoknak adták tovább. A valóságban az áru a szlovákiai nagykereskedésekből közvetlenül a boltokba került. Az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

One thought on “Lebukott az informatikai eszközökkel áfát csaló bűnszervezet

  1. A webes cégek átvevőhelyeinek 90%-a kp-s. A többiek számláján is sokszor csak bruttó ár van, mindent eredeti csomagolásban "magánszemélytől" vesznek, áfát így a vevő cég bizonytalankodva kérhet vissza. Ideje lenne minden áfát 0-5% közé vinni, mindenki jól járna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Neten az 1945 és 1958 közötti magyar belügy tevékenysége

pén jún 13 , 2014
A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Közszolgálat Egyetem (NKE) közös munkája révén digitalizálták a magyar Belügyminisztériumban 1945 és 1958 között kiadott utasításokat. Mikó Zsuzsanna, a levéltár főigazgatója a projekt eredményének bemutatóján azt mondta: a digitalizált iratanyagot júliustól a levéltár honlapján is elérhetővé teszik. Patyi András, az NKE rektora közölte: […]
scanner