Lebukott az informatikai eszközökkel áfát csaló bűnszervezet

adoTöbb mint százmillió forint kárt okozott az államnak egy informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó Nógrád megyei bűnszervezet – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel. Kovács Dorina elmondta: a bűnszervezet informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaságokat működtetett.

A számítástechnikai eszközöket papíron, fiktív cégnek Szlovákiából Csehországba értékesítették, majd onnan magyar cégláncolat közbeiktatásával Pest megyei számítástechnikai boltoknak adták tovább. A valóságban az áru a szlovákiai nagykereskedésekből közvetlenül a boltokba került. Az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

One comment to “Lebukott az informatikai eszközökkel áfát csaló bűnszervezet”
  1. A webes cégek átvevőhelyeinek 90%-a kp-s. A többiek számláján is sokszor csak bruttó ár van, mindent eredeti csomagolásban "magánszemélytől" vesznek, áfát így a vevő cég bizonytalankodva kérhet vissza. Ideje lenne minden áfát 0-5% közé vinni, mindenki jól járna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.