Laurel: csúnya visszaesés 2015-ben, de itt az eBlokk

Laurel-forgalomElektronikus blokkokat vezet be Magyarországon a Laurel cégcsoport – közölte a társaság. A közlemény szerint a vásárlások bizonylatait egy elektronikus számlakezelő fiókban tárolják. A rendszerbe regisztrált vásárló a boltban kéri, hogy a fizetését igazoló blokkot töltsék fel az elektronikus tárhelyre, ahonnan továbbítják személyes fiókjába, onnan pedig bármikor előkeresheti, ellenőrizheti. Ehhez egy applikációra van szükség, amelyen keresztül a vásárló megkapja egyedi azonosítóját. Szükséges továbbá, hogy a kereskedők csatlakozzanak a rendszerhez. Az úgynevezett eBlokk kezelésének lehetőségét először a Laurel által kifejlesztett Laura kasszarendszeren teszik elérhetővé, amely már mintegy ötezer végponton működik országszerte. A későbbiekben egy kiegészítő modullal más rendszerekhez is illeszthető lesz az eBlokk. A társaság az MTI kérdésére közölte: az eBlokk használatával lebonyolított forgalom várhatóan pár éven belül eléri a 100-200 milliárd forintot, ám a megoldást kifejlesztő Laurel csoport a fejlesztésből legfeljebb néhány tízmillió forintot profitál.

A Laurel cégcsoport 2,5 milliárd forint árbevételt ért el 2015-ben a megelőző év – az online kasszák értékesítése miatt kimagasló – 4,8 milliárd forintos árbevételét követően — írja az MTI. Hogy nem csak az online kassza-üzlet visszaesése lehet a gond azt az is mutatja, hogy a csoport zászlóshajója, a Laurel Kft. az elmúlt kilenc évben ilyen gyenge eredménnyel még nem zárt évet. A csoport másik két tagjának tavalyi eredményei még nem érhetők el, de a 2014-ben 370 milliós forgalmú PROGADAT Számítástechnikai Kft., és a 32 millió árbevételt elérő PROSYS Rendszerház Kft. számításaink szerint 2015-ben is hozta a tavaly előtti eredményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy reményeket fűz a Samsung a Knoxhoz

pén máj 6 , 2016
Kibővül a Samsung Knox, a dél-Koreai társaság biztonsági platformja: a gyártó mostantól olyan innovatív és intuitív üzleti céleszköz-készletet kínál, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a segítségével a felhasználók a legkényelmesebben dolgozhassanak. Az új Samsung Knox kitör a mobilos keretek közül, így válik a Samsung összes vállalati megoldásának és szolgáltatásának az […]
Samsung