Laufer összefogást sürget

LauferTamasA magyar infokommunikációs piacon jelenleg hozzávetőlegesen tízezer betöltetlen állás van, ami éves szinten megközelítőleg 150 milliárd forintnyi elvesztegetett GDP-t jelent a nemzetgazdaságnak. Ehhez képest évi 2 500 informatikus szerez diplomát. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen mutatta be a Grand Coalition for Digital Jobs javaslatait, amely a helyzet megoldásaként összefogást sürget az infokommunikációs iparág szereplői, a kormányzati szektor és az oktatás képviselői között.

“Ezt a munkaerő-piaci problémát az informatikai szakma nem tudja önerőből megoldani. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyedül még az adott kormányzatok sem, hiszen mély, strukturális problémákról beszélünk. A közszféra, köz- és felsőoktatás, felnőttképzés, munkaerőpiaci közvetítők, informatikai és nem informatikai vállalatok összefogására van szükség ahhoz, hogy érdemi változást érhessünk el. Ha mindenki a saját parciális és rövidtávú érdekeit nézi, akkor mindannyian vesztesek leszünk. Végeredményben Magyarország veszít” – jelentette ki az IVSZ elnöke.

Laufer szerint először is mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy az informatikai karrier az egyik legvonzóbb karrier jelenleg és ez így lesz a jövőben is. Másodszor, alapjaiban és a lehető leggyorsabban meg kell újítani az informatika-oktatást a köznevelés rendszerében. Végezetül pedig biztosítani kell a munkaerő és a munka egymásra találását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telefonbeszélgetés rendszerező program a Nextenttől

sze júl 2 , 2014
A Nextent Informatika Zrt. több mint egy éves fejlesztői munka után lezárta a CLICLA (client classification by calls) elnevezésű projektet. Júliustól minden érdeklődő, telefonos ügyfélszolgálattal rendelkező cég számára elérhető a telefonbeszélgetés rendszerező program, amely az ügyfelek megszerzésének és megtartásának hatékonyságát növeli intelligens elemző rendszerének segítségével. A Nextent CLICLA nevű fejlesztésének […]
telefon

Friss, ropogós