Lassult a viselhető számítástechnikai eszközök értékesítésének növekedése tavaly

Az elmúlt év végére lassult a viselhető mobil számítástechnikai eszközök értékesítésének növekedése a világpiacon.

Az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat napokban közzétett kimutatása szerint tavaly a negyedik negyedévben 33,9 millió viselhető számítástechnikai eszközt értékesítettek a világpiacon, 16,9 százalékkal többet, mint az előző évben, tavaly az egész évben pedig 102,4 milliót, ami 25 százalékos növekedésnek felel meg. Ramon Llamas, az IDC szakértője szerint azonban az okos viselhető készülékek fejlődése nem állt meg. Az egészségi és fitness funkciók továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszanak használatukban, de azzal párhuzamosan, ahogy a készülékek egyre inkább saját mobil hálózati kapcsolatra tesznek szert, az általuk kínált kommunikációs szolgáltatások köre is bővülni fog – mutatott rá.

Tavaly a legkiemelkedőbb fejlemény az új piaci szereplők megjelenése és térnyerése volt az öt piacvezető gyártók kárára. Az újak a tavalyi negyedik negyedévben 32,1 százalékkal 13,6 millióra növelték eladásaikat, a piaci részesedés pedig 35,5 százalékról 40,1 százalékra bővült. Az egész évben az egyéb gyártók csoportja 43,0 millió készüléket értékesített, 57,1 százalékkal többet, mint 2015-ben, piaci részesedésük padi 42,0 százalékra emelkedett 33,4 százalékról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Uniós bíróság: egy vevőszolgálat hívásának költsége nem haladhatja meg egy általános hívás költségét

szo márc 4 , 2017
Egy eladó, vagy szolgáltató által működtetett vevőszolgálati telefonvonal hívásának költsége nem haladhatja meg egy helyi vezetékes telefonvonalra, vagy belföldi mobiltelefonra irányuló hívás költségét – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága. A bíróság indoklásában arra emlékeztetett, hogy az Európai Unió szabályozása szerint a tagállamok biztosítják, hogy ha egy eladó, vagy […]
Sophia Loren telefonál

És még ez is...