Lassan mindenkinek lesz okostelefonja

okostelefonAz Ericsson friss Mobilitási Jelentése a világ számos hálózatából származó adathalmaz (big data) segítségével elemzi a mobil távközlés új irányvonalait, és a mobil technológiák gyors ütemű terjedését: az előrejelzések szerint 2020-ig a világ hat évesnél idősebb lakossága 90 százalékának lesz mobiltelefonja. Ezen túlmenően pedig az okostelefon előfizetések is valószínűleg elérik a 6,1 milliárdos csúcsot. Az okostelefonok terjedése igen gyors. A 2014 harmadik negyedévében eladott összes mobiltelefon 65-70 százaléka volt okostelefon, 2013 azonos időszakában még csak 55 százalék volt ez az arány.

A növekvő eladási arányok ellenére, amely 2014 végéig 800 millió új előfizetést fog jelenteni, az ágazatban még mindig jelentős növekedési lehetőségek rejlenek. Az okostelefonok ma még csak 37 százalékát teszik ki a mobil előfizetések teljes számának, ami azt jelenti, hogy még számos előfizető állhat át azokra a változatokra, melyek sokkal több mindent tudnak, és az internetezni is lehet velük. A jelentés szerint az elkövetkezendő években jelentősen felgyorsul a folyamat és az okostelefon előfizetések mai 2,7 milliárd darabos száma 2020-ig várhatóan 6,1 milliárdra nő.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NSA: Kína le tudja kapcsolni az amerikai elektromos hálózatot

szo nov 22 , 2014
Kína és “talán még egy vagy két ország” képes lenne kibernetikai úton lekapcsolni az Egyesült Államok elektromos hálózatát vagy valamelyik más, alapvető fontosságú infrastruktúráját – jelentette ki csütörtöki kongresszusi meghallgatásán Michael Rogers tengernagy, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Pentagon kibernetikai parancsnokságának vezetője. Rogers a képviselőház hírszerzési bizottságában azt […]
hacker