Lassan feleslegessé válnak a HR-esek

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatójaRejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljával.

Az új fejlesztésekkel az SAP SuccessFactors HXM Suite egy teljes körű tehetségfejlesztési rendszert biztosít a szervezetek számára, hogy azok adatalapú döntések segítségével irányítsák, motiválják és fejlesszék az embereiket, csapataikat. A most bemutatott modulok integrálják az adatokat, a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát, hogy a szervezetek jobban megismerjék a foglalkoztatottjaikban rejlő képességeket, és olyan információhoz juttassák a HR szakembereket, amik birtokában a szervezet igényei jobban kiszolgálhatók.

Az SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace modul -az év végére ígért fejlesztésekkel együtt-, biztosítani fogják az információt és alkalmazkodóképességet, amely szükséges ahhoz, hogy a vállalatok képzettebb, agilisabb munkaerőt és igazságosabb lehetőségeket építsenek ki. Ezekkel a fejlesztésekkel a dolgozókról alkotott profil sokkal alkalmasabb lesz az ajánlások egyénre szabásához, hiszen az egyes személyek teljes énjét tükrözik, nem csak a készségeiket. A HR felülemelkedhet a hagyományos struktúrákon, hogy a munkaköri leírások helyett a készségeken alapuló munkát támogassa – segítve a szervezeteket olyan sokszínű csapatok kialakításában, amelyek jobb eredményeket tudnak elérni, miközben a gyakorlati tapasztalatokon keresztül felgyorsítják az előmenetelt és a személyes fejlődést.

„A szervezetek akkor gyarapodnak, ha az ott dolgozók elkötelezettek a karrierjük iránt, megfelelően képzettek, testhezálló megbízatást kapnak és a közösség támogatását tudhatják maguk mögött. A nagy létszámú szervezetekben azonban különösen nehéz átfogó képet kapni a munkaerőben meglévő készségekről vagy az emberek ambícióiról. Az SAP SuccessFactors piacvezető HR-stratégiai szoftverünk ezekkel a fejlesztésekkel elébe megy azoknak a kihívásoknak, amikkel a jövő vállalatai szembenéznek. Elmosódnak a határok a foglalkozások és a szakmák között, szinte definiálhatatlanok, hogy egyes posztokra milyen ember az ideális jelölt, ezek a modulok viszont a rátermettség, a tapasztalat, a hozzáállás, a készségek, az elkötelezettség és még megannyi más paraméter magasan automatizált mérésével és elemzésével támogatják a szervezet céljait” – magyarázza Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója a frissen bemutatott fejlesztések indítékát.

-szerk-Nem csodálkoznánk, ha innen csak egyetlen lépés lenne, hogy a HR-eseket leváltsák a mesterséges intelligenciával megerősített szoftverek… Mer’ ugye, ha az adatalapú döntések segítségével irányítani, motiválni és fejleszteni lehet a dolgozókat, akkor a maradék HR-funkciót kifejleszteni, szinte gyerekjátéknak tűnik. A -szerk- megj.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kutatók éjszakája: a Mikromat is kipróbálható lesz az NJSZT programján

sze szept 28 , 2022
Kovács Mihály piarista tanár legendás kibernetikai építőkészletének, a Mikromatnak a replikáit is kipróbálhatják a látogatók szeptember 30-án a Kutatók éjszakáján. A Mikromat egy olyan kibernetikai építőkészlet, amelynek segítségével már 1967-ben, egy évtizeddel az otthoni pc-k megjelenése előtt bárki elsajátíthatta – az akkor még szobányi méretű – számítógépek működési elveit. Az […]
Mikromat

És még ez is...