Lassan a 6G-s sebbesség is lassú lesz a digitális fejlesztések gyorsulásához képest a pénzügyi szektorban

internetFelgyorsultak a digitális fejlesztések a pénzügyi szektorban a koronavírus hatására a pénzintézetek informatikáért felelős vezetői szerint, akik a további innovációhoz szükséges jogszabályváltozásokat sürgettek.

Egy, a napokban megrendezett online konferencia panelbeszélgetésén a CIB Bank, az Erste Bank, a Gránit Bank, az OTP Bank, valamint az Uniqa Biztosító vezetői hangsúlyozták: nem állnak le az informatikai fejlesztésekkel, azt stratégiai iránynak tekintik, és újabb projekteket is terveznek. Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója rámutatott arra, hogy jelenleg a teljes pénzügyi szektorban trendforduló van a digitalizációban. A jogszabályok „oldschool” természete bizonyos területeken gátat szab a fejlesztéseknek, a teljes pénzügyi szektor feladata a jogalkotók meggyőzése a szükséges jogszabályok megváltoztatásáról – húzta alá. Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója szerint nemcsak bankszakmai, hanem nemzetgazdasági érdek, hogy jogszabályváltozások valósuljanak meg a fogyasztóvédelmi szempontokat is figyelembe véve a digitális csatornákon. Ezekkel egyszerűbb, hatékonyabb folyamatokat lehet kialakítani, aminek gazdaságfehérítő hatása is van – tette hozzá  Csányi.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Van ami szinte örök: ilyen a mobilszolgáltatók piaca

pén máj 8 , 2020
ShareTweetPinShareA mobiltelefon-szolgáltatás piacát a Magyar Telekom vezeti, az éllovast rendesen lemaradva követi a többi szolgáltató — derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentésből. A teljes belföldi mobilinternet-forgalomnak viszont már több mint 96 százalékát 4G- hálózaton továbbították 2019 utolsó negyedévében, a 3G 2,6 százalékot, a 2G […]

És még ez is...