Laptopot zsákmányoltak volna a fizetés helyett

Bonnie-ClydeA Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a 21 éves férfit, valamint 23 éves nőt, akik pár nappal ezelőtt a nő korábbi munkahelyén gáz-riasztó fegyverrel követelték az elmaradt munkabért. A pesti Bonnie és Clyde 2016. július 18. napján a délutáni órákban megjelentek a nő korábbi, V. kerületi munkahelyén azért, hogy a nő által ledolgozott munkanapokért járó munkadíjat elkérjék.

A cég egyik alkalmazottja közölte velük, hogy a cég vezetőitől a kifizetésre nem kapott utasítást, arról nincs tudomása, így a kérdéses pénzösszeg sincs előkészítve. A férfi ekkor telefonon beszélt az cégvezetővel, aki megbeszélés szerint, még az adott hétre ígérte a munkabér kifizetését, ám erre is agresszívan reagált, indulatosan közölte az alkalmazottal, hogy ha azonnal nem kapják meg a pénzt, úgy az irodában lévő laptopokat elviszi, illetve betöri az üzlet kirakatüvegét. Ezt követően a férfi a követelése nyomatékosítása végett a nadrágzsebéből elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét és azzal fenyegette az alkalmazottat. Mindhiába, mert végül pénz nélkül távoztak a helyszínről.

A BRFK kiváló nyomozói a két elkövetőt 72 órán belül elfogta, s az ügyészség bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlottak bűnösségét és ezért a férfit két év börtönbüntetésre, míg női társát egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását mindkettőjük esetében négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Wifi-hálózatot bővít a Budapesti Gazdasági Egyetem

ked júl 26 , 2016
A DIGITAL Számítástechnikai Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. nyerte a Budapesti Gazdasági Egyetem wifi hálózatának bővítésére kiírt tenderét. A 48 hónapnyi jótállási időt tartalmazó szerződés eredetileg becsült összértéke nettó 17 507 260, a beszerzés végleges összértéke 17 233 589. A tenderen indult még a SCI-Hálózat Távközlési és Hálózatintegrációs Zrt., az M&M […]
wifi

És még ez is...