Kvantum-számítástechnika fejlesztésbe invesztál az Intel

schroedinger-macskajaAz Intel ötvenmillió dollárt fektet be a QuTech-kel, azaz a Delfti Műszaki Egyetem (TU Delft) kvantumkutató intézetével és a holland TNO-val való együttműködésbe, valamint műszaki erőforrásokat biztosít a kutatási tevékenységek előmozdításához. Az együttműködés fel fogja gyorsítani a kvantum-számítástechnikával kapcsolatos kutatásokat az elkövetkező tíz évben, ami azzal az ígérettel kecsegtet, hogy megoldást hoz a ma még gyakorlatilag leküzdhetetlennek tűnő összetett problémákra.

A kvantum-számítástechnika a bináris karakterekbe (bitekbe) történő kódolást megkívánó tranzisztoros digitális számítógépektől eltérően kvantumbiteket (qubitek) használ. Ezek a qubitek egyszerre többféle állapotban is létezhetnek, ez pedig azt a lehetőséget kínálja, hogy nagy számú számítást párhuzamosan is el lehet végezni, amivel le lehet csökkenteni a műveletek elvégzéséhez szükséges időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így nyomtathatunk jó minőségű fotót

pén szept 4 , 2015
Az nem művészet, ha egy ötven megapixeles óriásfelbontású fényképet tökéletes minőségben, nagy méretben ki tudunk kinyomtatni. Ám, ha valakinek kisebb képállomány van, akkor is bátran készíthet lakásdekorációra, kiállításra is alkalmas nyomtatott képeket. Persze ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségű nyomatot készíthessük el egy fotóból, érdemes a fényképezőgép maximális felbontásában fotózni, […]

Friss, ropogós