Kütyüvásárlás: a nőknél csak az idősebbek spórolósabbak

okostelefonra-szant-osszegJelentős eltérés van a magyar férfiak és nők között az elektronikai eszközök vásárlására szánt összegek tekintetében – derült ki a notebook.hu kutatásából. Míg a férfiak az okostelefonra közel kilencvenezer forintot is hajlandók lennének költeni, úgy nők esetében ez az összeg maximum hetvenezer forint. Még szembetűnőbb a különbség a notebookoknál: a férfiak közel 160 ezer forintot is áldoznának egy új gépért, a nők maximum 118 ezerig mennének el.

Tablet esetében is a férfiak költenének többet, 65 ezer forint körül, a hölgyek pedig csupán 58 ezer forintot szánnának rá. A fenti összegek az életkor előrehaladtával jelentősen csökkennek. Legtöbbet legkönnyebben a 14–24 éves korosztály adna telefonért, tabletért vagy notebookért: telefonra akár 94 ezret is, de a százezres lélektani határt ők sem lépnék át. Ezzel szemben az 50-59 évesek már csak 54 ezer forint körüli összegben, míg a 60+ korosztály 49 ezer forintban merne gondolkodni új okostelefon esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

USA elnökválasztás: az elopott adatokkal megkísérlhetik a választók befolyásolását

pén szept 2 , 2016
ShareTweetPinShareAzzal, hogy hackerek hozzájutottak több százezer amerikai választó adatához, valószínűleg megpróbálják majd őket befolyásolni az amerikai elnökválasztás során — véli Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő. A szakember szerint két évvel ezelőtt még Kína volt az Egyesült Államok fő ellensége a kibertérben, ma már Oroszország. Mint mondta, a szakmában egyetértés van abban, […]

És még ez is...