Kutatók éjszakája: geoinformatikai bemutató az Aquincumi Múzeumban

AquincumGeoinformatikai bemutató, kézműves foglalkozás és tárlatvezetés is várja az érdeklődőket szeptember 25-én a budapesti Aquincumi Múzeumban a Kutatók éjszakáján. A látogatók Láng Orsolya és Tóth Farkas Márton régészek vezetésével tekinthetik meg 16, 18 és 20 órától a Spakli, ecset, lézerszkenner című kiállítást, ahol többek között az ásatásokat segítő eszközökkel és a régészek munkájával ismerkedhetnek meg. Az ásatási dokumentáció geodéziai részei mind nyomtatott, mind digitális formában rövid idő alatt elkészíthetőek. A felmérés előnyeként a tényleges terepi munka lerövidíthető, a mérés eredményeként gyorsan előállítható a terület háromdimenziós modellje, részletes helyszínrajza.

A georadar, vagy más néven talajradar egy elektromágneses sugárzáson alapuló, földtani, régészeti és mérnöki vizsgálatokra alkalmazható geofizikai műszer. A bemutatóra ellátogatók megismerkedhetnek a georadar-technika alapjaival és bepillantást nyernek az eszköz sokrétű alkalmazási területeire, főként régészethez kapcsolódó példákon keresztül. A rövid prezentáció után az érdeklődők kipróbálhatják az eszközt és méréseket végezhetnek vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyen tesztelheted a nyelvtudásod

csü szept 24 , 2015
Elindult a Duolingo Quick Test, amely a Duolingo Test Center weboldalán és applikációin keresztül érhető el. A Quick Test ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint amely a Duolingo English Certificate mögött áll. Az általa adott vizsgaeredmény a CEFR-hez igazodik, és összhangban van a népszerű, 250 dollárba kerülő standardizált, TOEFL nyelvvizsga értékelési […]

Friss, ropogós