Kutatók éjszakája a SZTAKI-ban: végre kiderül miért bukott meg a Primo home komputer

Primo home computerA járványhelyzetre való tekintettel idén főként online programokkal készülnek a Kutatók éjszakájára a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben (SZTAKI) pénteken – közölte a SZTAKI.

A virtuális programok között a látogatók megnézhetik, hogyan játszik ügyességi társasjátékot egy robot, megtudhatják, hogyan működik a holografikus mikroszkóp, beszélgetést láthatnak arról, hogyan fejlesztik a növénytermesztésre alkalmas együttműködő robotokat, és megtudhatják azt is, hogyan működik egy, mesterséges intelligenciával dolgozó ajánlórendszer – olvasható a szervezők közleményében. Az előadásokon szó lesz arról, hogyan érdemes online konferenciát szervezni a pandémia alatt, és kiderül az is, hogy készült, és miért bukott el a Primo, a nyolcvanas évek magyar gyártású, megfizethető számítógépe. Az érdeklődők a kutatók éjszakáján meghallgathatják Ottonie von Roeder német iparművész angol nyelvű előadását is, aki eddigi projektjei mellett arról beszél majd, hogyan készít a SZTAKI mérnökeivel közösen robotot építő robotot. A programokat online közvetítésen lehet majd megtekinteni a SZTAKI weboldalán, a Youtube-on és a Facebookon. A szervezők tájékoztatása szerint az online programok mellett a látogatók védettségi igazolvánnyal megnézhetik a Széchenyi István Egyetemmel közös győri robotlabort is, ahol közösen szerelhetnek a robotokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okos: az idegenül hangzó NetPincért a magyaros foodpandára cserélik

csü szept 23 , 2021
Foodpanda néven, új arculattal működik tovább a NetPincér szeptember 28-ától — jelentette be a Delivery Hero Hungary Kft. (DHH). Mint közölték, az 1999 óta működő, magyar alapítású NetPincér ételrendelő platform 2016-ban lett a világszerte több mint 50 országban jelenlévő DHH vállalatcsoport tagja. A cégcsoporton belül szeretnék egységesíteni a márkákat Európában, […]
NetPincér

És még ez is...