KSH: továbbra is folyamatosan nő a mobilhálózat adatforgalma

Továbbra is folyamatosan nő a mobilhálózat adatforgalma, 2021 III. negyedévében 35 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, a 4G-hálózat tartja vezető szerepét, az adatforgalom 96 százaléka 4G-LTE-rendszeren keresztül zajlott – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Távközlés, internet, televíziószolgáltatás, 2021. III. negyedév című elemzéséből. A kiadvány szerint az egy – internetelérést biztosító – aktív sim-kártyára jutó adatforgalom megközelítette a 25 GByte-ot. A KSH kiemelte, hogy a digitalizáció egyre inkább felértékelődik a járványhelyzet nyomán, az internethasználat a mindennapok szerves részévé vált. A helyhez kötött (vezetékes és helyhez kötött vezeték nélküli) internet-előfizetések száma 2021. III. negyedév végén 3,3 millió volt, 2,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A 2021. III. negyedévi, helyhez kötött internetszolgáltatásból származó bevételváltozás meghaladta az előfizetésszám bővülését: a negyvenmilliárd forintos árbevétel 7,3 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, ennek majdnem fele kábeltévé-hálózaton szolgáltatott technológiából származott. A legdinamikusabb növekedést az optikai hálózaton szolgáltatott technológia mutatta, a 11 milliárd forintos árbevétel 19 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A vezetékesinternet-szegmens minőségi fejlődését mutatja a KSH szerint, hogy az előfizetések a fejlett hozzáférést biztosító kategóriákban (kábeles és optikai technológiák) eltolódtak a kiemelkedően gyors sebességet biztosítók irányába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sose találják ki a TCL Electronics az új szlogenjét

szo jan 8 , 2022
A TCL Electronics bejelentette legújabb szlogenjét: Inspire Greatness. “Az „Inspire Greatness” nem csupán a márka legújabb vállalati üzenete, hanem a TCL magabiztosságát és ambícióját is tükrözi, hogy a fogyasztókat szerte a világon olyan értékkel ruházza fel, amely inspirálja és ösztönzi őket arra, hogy az életükben nagyszerűségre törekedjenek” – mondta Juan […]

És még ez is...