KSH: jelentősen lassult az ipari termelés növekedése

Az elmúlt év novemberében az ipari termelés 3,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a munkanaphatástól megtisztított a kiigazítatlan index szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 2,1 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás. 2017 első tizenegy hónapjában a termelés 5,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához mérve – erősítette meg a hét elején közölt előzetes adatokat második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipar belföldi értékesítése 2,0, ezen belül a feldolgozóiparé 2,7 százalékkal nagyobb volt tavaly novemberben az előző év azonos hónapjához képest.

Az ipari export volumene 3,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A járműgyártás kivitele 4,5 százalékkal visszaesett, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai viszont 4,6 százalékkal emelkedtek. Minden adat jelentős lassulást mutat az előző hónaphoz képest, amikor termelés éves összevetésben 8,2 százalékkal, a belföldi eladások 10,2 százalékkal, az export 8,9 százalékkal nőtt. A járműexport 4,0 százalékkal a számítástechnikai és optikai termékek kivitele pedig 14,7 százalékkal nőtt tavaly októberben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Negyedik negyedév: hat éve először emelkedtek a pc-eladások

vas jan 14 , 2018
A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (pc) értékesítése hat éve első alkalommal a tavalyi negyedik negyedévben emelkedett az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat felmérése szerint. A 2017-es negyedik negyedévben 70,6 millió hagyományos kivitelű személyi számítógépet értékesítettek világszerte, 0,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az IDC az értékesítések 1,7 százalékos […]
IBM személyi számítógép

Friss, ropogós