Krumplikirály lenne Bill Gates

Bill GatesÉszak-Dakotában – az Egyesült Államok középnyugati tagállamában – vizsgálat indult egy Bill Gates milliárdoshoz, a Microsoft alapítójához köthető tröszt által felvásárolt mezőgazdasági földterületek ügyében.

A The New York Post című újság arról számolt be: az egyik helyi mezőgazdasági szaklapból, az AgWeekből az derült ki, hogy a Gates milliárdoshoz kötődő Red River Trust vállalat nemrégiben 2100 hektár burgonyaföldet vásárolt fel Észak-Dakota északi részén, ami a helyi lakosok panaszai nyomán az állami tisztviselőket beavatkozásra késztette. A burgonyaföld felvásárlása feldühítette a helyi lakosokat. Az állam vizsgálja a Gateshez kötődő tröszt ügyletének jogosságát. Az állam igazságügyi tárcájának vezetője, Drew Wrigley levelében azt írta, hogy trösztnek “tilos mezőgazdasági földterületet vagy farmterületet birtokolni vagy bérbe adni Észak-Dakota államban”. “Ezen túlmenően a törvény bizonyos korlátozásokat állapít meg, hogy a trösztök mezőgazdasági termelésre és állattenyésztésre alkalmas birtokoljanak” – hangsúlyozta levelében Wrigley. A dokumentum szerint a hivatalnak meg kell állapítania, hogy a cég miképpen használja ezt a földet, és hogy ez a használat megfelel-e a törvényben előírt kivételek valamelyikének.

Hírek szerint Gates az Egyesült Államok legnagyobb földbirtokosa lett, földjei 19 amerikai tagállamban vannak, összterületük mintegy 242 ezer hektár. Bár Gates a mezőgazdasági földek legnagyobb tulajdonosa az Egyesült Államokban, nem valamennyi, a tulajdonában lévő ingatlan mezőgazdasági terület.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Utazol? Így használd okosan a telefonod!

pén júl 1 , 2022
A Yettel szakértői öt tippet gyűjtöttek össze, amelyek segítségével megelőzhetjük a leggyakoribb problémákat, és felkészíthetjük mobilunkat a nyári szezonra. Roamingozzunk tudatosan! Már-már nosztalgiával tekintünk vissza azokra az időkre, mikor csak a WiFi miatt tértünk be egy külföldi kávézóba, hogy megtervezzük az útvonalat a szállásunkig. Hogy ez valóban csak emlékkép maradjon, […]
okostelefon