Kritikán aluli a vállalatok it-biztonsága

1

biztonsagxA Kaspersky Lab kikutatta, hogy melyek a legtöbb adatvesztéssel járó vállalaton belüli it-veszélyek. A kutatás egyik legriasztóbb felismerése az volt, hogy az infrastruktúrában milyen gyakorisággal fordulnak elő káresemények. Például a telekommunikációs szektor vállalatainak válaszadói 42 százalékkal messze a legnagyobb arányban számoltak be a dolgozói óvatlanságokból eredő adatszivárgásról vagy adatmegosztásról. Az energetikai és közüzemi szektor érte el a második legmagasabb arányt (33 százalék), míg az ipari és gyártó szektor, szintén igen magas eredménnyel, 31 százalékkal lett a harmadik. Biztonsági résekből adódó adatszivárgást magas arányban észleltek a következő szektorok szereplői is: az energetikai és közüzemi vállalatoknak 40, a logisztikai szektor vállalatainak 36, és a telekommunikációs és gyártó szektor vállalatainak 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szembesült ilyen jellegű biztonsági problémával.

One thought on “Kritikán aluli a vállalatok it-biztonsága

  1. Sajnos a piaci biztonságuk se jobb. A biztonságtudattal van baj.A vállalatvezetők nem tanulnak sehol vállalkozás biztonságot, így nem is értenek hozzá. Csak küszködnek önmagukban és nem értik, hogy miért. Szakemberre lenne szükségük. Külföldön már alkalmazzák. Neve: Krízismenedzser, no nem úgy mint itthon, csak hangzatos név, tartalom nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csodás akkus töltőt mutatott be az APC

sze jan 28 , 2015
A Schneider Electric bemutatta az APC Mobile Power Pack nagy kapacitású és magas hatásfokú külső akkumulátor termékcsaládot, amely a különböző típusú okostelefonok és tabletek – valamint bármilyen USB kábelről tölthető eszköz mobil töltésére szolgál. A kompakt tervezésű, könnyű tápegységek lehetővé teszik, hogy a felhasználók bárhol és bármikor feltölthessék készülékeiket, legyen […]

Friss, ropogós