Kreml: Moszkvának nincs köze a Washington elleni hackertámadásokhoz

mardel röhögValótlanoknak minősítette Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Oroszország hackertámadásokat szervezett az amerikai pénzügyminisztérium és a Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) számítógéprendszere ellen.

“Ismételten csak vissza tudom utasítani ezeket a vádakat” – nyilatkozott Peszkov, “megalapozatlannak” nevezve azokat. “Nekünk nincs közünk ehhez” – szögezte le. Peszkov arra reagált, hogy a The Washington Post című napilap és a Reuters hírügynökség vasárnap amerikai kormányzati illetékesekre hivatkozva azt írta: feltételezhetően orosz hackerek hozzáfértek az amerikai pénzügyminisztérium belső levelezéséhez és a kereskedelmi minisztériumhoz tartozó NTIA adataihoz. A sajtóforrások szerint az amerikai hírszerzés amiatt aggódik, hogy a hackerek a felhasznált eszközök révén más kormányzati ügynökségek hálózatába is képesek lehettek behatolni. A The Washington Post szerint a támadás mögött az orosz Külső Hírszerző Szolgálattal együttműködő APT29 vagy Cozy Bear hackercsoport állhat. “Az amerikai kormány tisztában van a történtekkel, és minden szükséges intézkedést meghoz, hogy azonosítsa és kiküszöbölje ezeket a problémákat” – kommentálta az értesülést John Ullyot, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője. A kereskedelmi minisztérium megerősítette, hogy behatoltak a rendszerébe, és jelentették a történteket az illetékes hatóságoknak, egyben a kiberbiztonsági hivatal és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét kérték az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Takarékbank az erős ügyfélhitelesítésről: mindenki higgadjon le!

sze dec 16 , 2020
A Takarékbank olyan megoldást talált, amellyel az erős ügyfélhitelesítés csak pár másodperccel hosszabbítja meg az online vásárlást. A Takarékbank ügyfeleinek januártól az internetes bankkártyás vásárlások többségénél meg kell adniuk egy díjmentes sms-ben kapott, egyszer használatos kódot és egy állandó négyszámjegyű jelszót (internetes PIN – iPIN). Ezek nélkül nem tudják jóváhagyni […]
Takarékbank

Friss, ropogós