KPMG Magyarország: alig tíz százalék árbevétel-növekedés

Tíz százalékkal 22 milliárd forintra nőtt a KPMG bevétele Magyarországon a szeptember végén zárult üzleti évében – közölte a társaság.

A cég árbevétele 2013 óta stabilan nő. A dolgozók létszáma is emelkedett, miközben lényegében megszűnt a manuális adatfeldolgozás – mondta Robert Stöllinger vezérigazgató a közlemény szerint. A dolgozók száma 120-szal 1200 fölé emelkedett, továbbá két robot is munkába állt. Kifejtette, hogy a gazdasági tanácsadói szolgáltatások területén is munkahelyteremtő hatású a robotizáció. Minden információ digitális és úgy is dolgozzák fel, de nem csak emberek, hanem erre a célra fejlesztett adatfeldolgozó algoritmusok és robotok is részt vesznek a folyamatban.

Az automatizáció terjedésével egyre inkább csökken a manuális munkák szerepe – és köszönhetően az algoritmusoknak, szoftvereknek, szenzoros és hálózati rendszereknek – az emberek egyre magasabb hozzáadott értékű és komplexebb munkát képesek végezni – közölték. Nemzetközi és hazai fejlesztésű szoftvereikkel az előző évhez képest úgy növelték az elkészített adóbevallások számát a duplájára, hogy közben a bevallásokra fordított idő 20 százalékkal csökkent – mondta Beer Gábor, a cég adó- és jogi részlegéért felelős partnere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Tencent tőkeértéke megelőzte a Facebookot

csü nov 23 , 2017
A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és globális összevetésben már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is. A Tencent részvényének árfolyama az idén az év eleje óta már több mint megduplázódott és hongkongi záróárfolyama alapján a vállalat […]
chat app

És még ez is...