Közzétették az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok használati pályázatát

A piaci szereplőkkel folytatott konzultáció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) véglegesítette és közzétette honlapján az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázati dokumentációt. A jelentkezést április 30-án lehet beadni. A hatóság közleménye szerint a legfőbb előírás: a pályázat nyertesének biztosítania kell, hogy a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatlan minőségben és vevőberendezéssel, minimum 97 százalékos lakossági lefedettséggel 2020 után is folyamatosan, előfizetés nélkül foghatók maradjanak.

A pályázat nyertese öt – két, a jelenlegivel megegyező és három új technológiájú – hálózatot építhet ki és üzemeltethet 2020. szeptember 6-ától 12 éven át. Az eredményhirdetés júniusban várható. Mint írták, Magyarországon 2008 óta működnek országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok, üzemeltetési jogosultságukat 12 évre az Antenna Hungária Zrt. nyerte el. A társaság ezeket a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja tizenkét ingyenes és negyvenhét fizetős televíziócsatorna, valamint a négy közszolgálati rádiócsatorna műsorának továbbításával.

Az Antenna Hungária hálózatüzemeltetési jogosultsága 2020. szeptember 5-én jár le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több mint duplájára nőtt az Alza.hu forgalma tavaly

szo ápr 13 , 2019
Az Alza magyarországi nettó forgalma meghaladta a 12 milliárd forintot tavaly, ami 129 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva – közölte a vállalat. Az előzetes eredmények szerint az Alza.cz részvénytársaság tavalyi nettó forgalma elérte a 25 milliárd cseh koronát (312 milliárd forint), ami 19,3 százalékos bővülés az előző évhez képest. […]
Alza

És még ez is...