Közzétették a netsemlegességről szóló uniós iránymutatást

netsemlegessegKözzétette a hálózatsemlegességről szóló uniós iránymutatást az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC), az iránymutatás kiindulási alapot biztosít az egységes távközlési piacról szóló, tavaly ősszel elfogadott uniós rendeletben foglalt előírások következetes alkalmazásához — közölte a testület magyar tagja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a júniusban közzétett tervezetet Európa szerte több, mint 481,5 ezren véleményezték. A testület az iránymutatásokkal együtt egy, a konzultáció eredményét összefoglaló jelentést is közzétett, amelyben ismerteti az érdekeltek visszajelzéseit, valamint azt, hogyan vette ezeket figyelembe a dokumentum kidolgozása során. Az iránymutatásra azért van szükség, hogy az új előírásokat a nemzeti hatóságok egyformán értelmezzék és alkalmazzák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar beszállítók is profitálhatnak a Samsung legújabb beruházásából

csü szept 1 , 2016
A Samsung legújabb beruházása Gödön a magyar beszállítók számára is kedvező lehet, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 117 vállalatot azonosított be és ajánlott a befektetőknek, ebből 11 kapott magas besorolást, így jó eséllyel a gödi gyár beszállítója lehet, és hét vállalattal már folynak az egyeztetések — nyilatkozik a HIPA elnöke. […]