Központi adatbázisba kerültek az ingatlan-nyilvántartási adatok

adatbazisA korábban a 119 földhivatalban nyilvántartott adatok a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) által üzemeltetett központi adatbázisba kerültek — mondta Fekete Gábor, a FÖMI főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. A földtulajdon nyilvántartásáért felelős Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a FÖMI 1,517 miliárd forint uniós támogatásból valósította meg a központi adatbázis létrehozásához szükséges informatikai fejlesztést – tette hozzá a főigazgató.

Doroszlai Tamás, a FÖMI osztályvezetője kifejtette: megvalósult a naprakész közhiteles földügyi nyilvántartás, a nagy tömegben érkező ügyek elintézésének az ideje csökkent. Az arra jogosult földmérő vállalkozások pedig a Takarnet nevű elektronikus adatszolgáltatási rendszeren keresztül a nap 24 órájában juthatnak hozzá a földmérési adatokhoz, térképekhez – tette hozzá az osztályvezető. Doroszlai a következő lépések között sorolta fel, hogy az új rendszer kapcsolódjon az ügyfélkapuhoz, illetve megvalósuljon az elektronikus fizetés is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így hatékony a biztonsági oktatás: az alapok

pén szept 11 , 2015
Számos olyan alkalmazott dolgozik a különféle szervezeteknél és vállalatoknál, aki a számítógépet csak a legalapvetőbb feladatokra tudja használni. Emiatt a belső fenyegetés komoly probléma lehet a legtöbb helyen. Belső fenyegetést jelenthet egy kártevőt tartalmazó e-mail, egy rosszindulatú alkalmazott, vagy akár egy olyan ártatlan munkavállaló is, akinek ellopták a belépési adatait, […]