Közös vállalatot alapított a Rheinmetall és a 4iG

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójaKözös tulajdonú informatikai leányvállalatot alapított a német Rheinmetall AG és a 4iG Nyrt.

A két társaság szerződése alapján a Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a magyar fél lesz. A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall leányvállalatai számára – olvasható a bejelentésben, amely szerint a szolgáltatások köre az üzleti igények és lehetőségek függvényében bővülhet. A közlemény szerint a közös cégalapítás mindkét fél számára előnyös. (Fura, hogy ezt kihangsúlyozták a közleményben A normális gazdaságokban ez a természetes. A -szerk- megjegyzése). A Rheinmetall az informatikai képességeinek erősödésére számít, a 4iG pedig úgy véli, hogy nagyobb hozzáférése lesz az informatikai szolgáltatások világpiacához.

„A 4iG üzleti stratégiájának egyik legfontosabb alapköve a nemzetközi terjeszkedés, amely a vállalatcsoport fejlődési irányait és üzleti döntéseinket is meghatározza. A Rheinmetall és a 4iG által alapított közös informatikai vállalat hatalmas előrelépést jelent, mert nem csak a védelmi ipari digitális szolgáltatások területén erősíthetjük a pozíciónkat, hanem a magyarországi együttműködést követően a Rheinmetall globális partnerévé válhatunk” – mondta Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Codecoolos diákok nyerték a Morgan Stanley versenyét

vas nov 6 , 2022
Megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését segítő megoldásával a Codecool programozó iskola diákjaiból álló csapat nyerte meg a Morgan Stanley által – 2021 után – idén már másodszor megrendezett Code to Give hackathont. A versenyre diákok, pályakezdők és legfeljebb két éve dolgozó it-szakemberek jelentkezhettek, hogy a Morgan Stanley informatikus mentoraival együttműködve, a […]
Dave Atheis - Morgan Stanley és Szilágyi Petra, Kis Lóránd, Szabó Imre - Codecool