Középiskolásokat díjaztak a Szakma Sztár Fesztiválon

Szakma Sztár FesztiválA NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) 2012 óta támogatja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amelynek fő célkitűzései között az informatikai és távközlési szakképesítések társadalmi presztízsének növelése is szerepel.

Az OSZTV-n a 14-18 éves, szakközépiskolások és gimnazisták vehettek részt, az ország minden tájáról. A területi előválogatók után márciusban került sor az elődöntőkre, majd április 25-27 között, az idén 15. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztivál keretében, a Hungexpo területén tartották a döntőt. Az állami informatikai rendszerek üzemeltetésében központi feladatokat ellátó NISZ 2012 óta támogatja a versenyt, azon belül is a valamely informatikai szakirányú kategóriában eredményt elért diákokat. Az idei választás a szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus szakmára esett, amelynek szerepe a digitalizáció térnyerésével az állam által nyújtott szolgáltatások biztosításában is egyre fontosabbá válik. Az OSZTV szervezőinek nem titkolt célja, hogy felhívják a vállalatok, munkaadók figyelmét a tehetséges fiatalokra. Az idei verseny NISZ díjazottjai már az elődöntőn bizonyították programozási ismereteiket, kreativitásukat és előadói képességeiket. Több programozási feladat mellett magyar és angol nyelven kellett megvédeniük az általuk készített programot. Akkor még nem sejtették, hogy a döntőben vár rájuk az igazán izgalmas feladat, ahol a „Hanoi tornyai” nevű, közismert logikai játék volt a fő téma. A logikai játékot a versenyzőknek négy óra alatt kellett kódolniuk a játékot szimuláló asztali alkalmazásként, majd az egyes lépéseket adatbázisban tárolva, a játékot webes felületre is adaptálniuk kellett. A szoftverfejlesztő és -tesztelő technikus szakma döntőbe jutott diákjai április 27-én a Szakma Sztár Fesztivál díjátadója után vehették át a NISZ díjait Bánfi László Jogi és humánerőforrás ágazati igazgatótól, aki a szponzorációval kapcsolatban elmondta, hogy a NISZ fő célja az informatikai és távközlési szakmák presztízsének növelése, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások népszerűsítése a középiskolások körében.

A NISZ OSZTV Szoftverfejlesztő és- technikus szakmai verseny díjazottjai

1. helyezett
Marton Zoltán
Oroszlány

2. helyezett
Czeglédi Krisztián
Budapest

3. helyezett
Gulyás Arnold Marcell
Bakonyszentlászló


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Törvénnyel állnák útját a republikánusok a Biden-kormány álhírellenes testületének

szo máj 7 , 2022
Törvényjavaslatot terjesztett elő helyi idő szerdán a washingtoni szenátusban Josh Hawley republikánus politikus, aki a javaslattal megszüntetné azt az álhírellenes testületet, amelyet az USA kormánya áprilisban hívott életre. A belbiztonsági minisztérium április végén jelentette be, hogy Dezinformáció elleni Kormányzati Bizottság néven külön testületet állít fel a dezinformáció, az álhírek elleni […]
Alejandro Mayorkas

Friss, ropogós