Közel 15 százalékkal nőtt a félvezetők globális eladása

diódaNőtt a félvezetők globális eladása februárban éves szinten, ugyanakkor csökkent januárral összevetve a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint.

A szervezet adatai szerint a második hónapban 39,6 milliárd dollár értékben értékesítettek félvezetőket a világon, ami 14,7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 34,5 milliárd dollárt. A januári 40,01 milliárd dollárhoz viszonyítva a februári értékesítés ugyanakkor egy százalékkal csökkent. Februárban Kínában 18,9 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 18,2 százalékkal, Észak- és Dél-Amerikában 9,7 százalékkal, Japánban 7,6 százalékkal, Európában pedig 6,8 százalékkal nőtt éves összevetésben az eladás. Januárhoz képest az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kínát és Japánt leszámítva) 1,5 százalékkal, Európában pedig 0,8 százalékkal nőtt az eladás februárban, amikor az értékesítés stagnált Kínában, 3,4 százalékkal csökkent Japánban, illetve 5,9 százalékkal esett Észak- és Dél-Amerikában. A SIA adatai szerint tavaly 439 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami 6,5 százalékkal meghaladta az előző évit. A SIA a chipeladások további növekedésére számít az idén.

A SIA az amerikai félvezető-gyártó ágazat 98 százalékát, és a világ nem amerikai chipgyártóinak a kétharmadát tömöríti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom: az osztalék kifizetése június 2-án kezdődik

vas ápr 18 , 2021
A Magyar Telekom igazgatóságának döntése alapján a társaság a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet ki, az osztalékfizetés első napja június 2-a – közölte a társaság. A Magyar Telekom a koronavírus-járvány miatt az éves rendes közgyűlését személyes részvétellel nem tarthatta meg, a közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben a társaság igazgatósága döntött […]
Magyar Telekom

És még ez is...