Kósa szerint minden rendben van a Pegasus-ügyben

2

Kósa Lajos (Foto: Biztonságpiac.hu)Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat – mondta Kósa Lajos.

A bizottsági elnök a kétórás zárt ülést követően azt mondta, a tanácskozáson felmerült kérdésként, hogy a bizottság tagjai betekinthetnek-e a program beszerzése kapcsán keletkezett szerződéscsomagba. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja – így az ellenzékiek is – betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba. Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai csak akkor tehetnék ezt meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt ad. Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki képviselők szerint a meghallgatás sikertelen volt, mert egyetlen konkrét személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét válaszokat, Kósa elmondta: természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban “senki nem fog konkrét választ kapni”, mert ezzel személyiségi jogaik sérültek volna. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium a szoftver beszerzésekor vállalta, hogy annak használatakor senkinek nem sérti az emberi jogait. Kósa hozzátette: ezek az adatok csak akkor lennének kiadhatók, ha a nemzetbiztonsági bizottság felállítana egy vizsgálóbizottságot az ügyben, de ilyen kezdeményezés nem volt. Kósa megerősítette, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de – mint mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót. A techóriások szélesebb körű megfigyelést végeznek az állampolgárokkal kapcsolatban, mint az állam – jegyezte meg. (Ami, még ha úgy is lenne, akkor sem mentség semmire. A -szerk- megj.)

2 thoughts on “Kósa szerint minden rendben van a Pegasus-ügyben

  1. Egy törvénytisztelő, munkával elfoglalt “átlag állampolgárt semennyire nem érdekel egy ilyen ügy. Őt nyugodtan lehallgathatják, leselkedhetnek rá, nézegethetik a facebook oldalát, stb. Tehát kiket izgat a dolog ennyire? A jó magori közmondás jut észbe: ” Az kiabál, akinek a háza ég?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Modern és kényelmes bútorok a szabadban

pén nov 5 , 2021
Az ősz sokunk kedvenc évszaka. Igaz, már kicsivel hűvösebb a levegő, de egy vastagabb pulcsiban vagy egy takaróba bekuckózva még mindig lehet élvezni a napsütést a szabadban. Nincs is annál felemelőbb érzés, mint amikor egy forró itallal a kezünkben kiülünk a teraszra, hogy testközelből szemlélhessük a levelek hullását és ahogy […]
spatrendshop