Korrektor: hatóságosdit játszanának média-önszabályozás címen

1

korrektorKorrektor néven indul el az új média-önszabályozási rendszer, amelynek célja, hogy a csatlakozó szervezetek betartsák az etikus újságírás szabályait és azokért a nyilvánosság előtt feleljenek. A Főszerkesztők Fóruma kezdeményezésére létrejött Korrektor mögött széleskörű szakmai összefogás áll, így többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) is az alapítók közé tartozik. Az etikai kódex 2012-es elfogadása után ez a következő nagy lépés a “minőségi” sajtó felelős, transzparens és számonkérhető működése felé.

Az alapító szervezetek összefogásával új szintre lép az önszabályozás és a média számonkérhetősége. A korrektor.hu oldalon keresztül bárki jelezheti, ha egy sajtóközlés szerinte megsértette az etikai kódexet és a szervezet ezt kivizsgálja. Ez a jogi útnál nem csak gyorsabb és olcsóbb megoldás, de sok olyan vélt sérelem is orvosolható ezen a csatornán, amely nem jogi természetű. A vitás kérdések eldöntésére eseti háromfős szakmai döntőbizottság áll fel, amelynek döntéseit a csatlakozó szerkesztőségek magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

One thought on “Korrektor: hatóságosdit játszanának média-önszabályozás címen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gigantikus siker a MinDig Veled! fotópályázat

ked dec 8 , 2015
Nagy sikerrel zárult az Antenna Hungária MinDig Veled! fotópályázata. A felhívás keretében olyan kreatív megoldásokat várt a vállalat, amelyek rendhagyó módon örökítik meg, hogy napjainkban, okoseszközeinknek köszönhetően valóban kötetlenül, bárhol és bármikor tévézhetünk. A legjobb harminc fotóból álló kiállítás 2015. december 7 – 14. között az Akvárium Klub Aqua Bistrójában […]