Kormányzati programmal növelnék az informatikusok számát

Több mint 2,8 milliárd forint európai uniós és hazai támogatásból kormányzati program indul, amelynek célja az oktatási intézmények és az informatikai vállalkozások közötti együttműködés támogatása azért, hogy jelentősen nőjön az informatikai végzettségűek száma a munkaerőpiacon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Az NFM azt írta: a Széchenyi 2020 gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program első ütemében több mint 2,8 milliárd forint európai uniós és hazai támogatásból indít programot az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel (KIFÜ) konzorciumban. Kara Ákost, a tárca infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerint, a növekvő mennyiségi és minőségi munkaerőhiány hatásai már érzékelhetők a gazdaságban, ami a következő években egyre nyilvánvalóbb korlátozó tényező lehet a digitális gazdaság fejlődésében, a nemzetgazdasági és vállalati szintű versenyképességben. Az államtitkár szerint azonnali beavatkozásra van szükség a területen, aminek egyik meghatározó eleme lehet az említett projekt.

A program kiemelt figyelmet fordít az informatikai szakmák társadalmi-gazdasági elismertségének és népszerűségének növelésére, az infokommunikációs és távközlési (IKT) pályaorientáció támogatására az információtechnológiai (IT) pályára “terelést” segítő demonstrációs és élményközpontok létrehozásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hidegháborús kémműholdak tárják fel a Himalája környezeti változásait

csü dec 15 , 2016
Hidegháborús kémműholdak adatainak segítségével tárták fel tudósok a Himalája drámai környezeti változásait. A kutatók a Hexagon kódnévű amerikai kémműhold-program által összegyűjtött műholdképeket újakkal vetették össze, hogy képesek legyenek megmérni a jégolvadás mértékét. A tudósok, akik eredményeikről az amerikai geofizikai egyesület San Franciscóban folyó őszi ülésén számoltak be, úgy vélik, hogy […]
telefon

Friss, ropogós