Korlátozottan fog indulni az MNB Digitális Diákszéf mobilapplikációja

A Pénziránytű Alapítvány 2008 szeptemberében jött létre, azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg. Alapítóink a Diákhitel Központ, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank. Küldetésünk, hogy segítsük az egyének és a családok felelős, megalapozott anyagi döntéseit, és szemléletformáló programjaink eredményeként javuljon a lakosság pénzügyi tudatossága.A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen az általános iskolás korosztályt célzó megtakarítási és pénzügyi ismeretterjesztő eszköz bevezetését tervezi, amelynek első fázisa idén ősszel indulhat el. Az MNB Digitális Diákszéf mobilapplikáció használata során a diákok játékos, pénzügyi és fenntarthatósági témájú kvízkérdésekre válaszolva digitális megtakarítási eszközöket gyűjthetnek és cserélhetnek, amelyeket meghatározott időszakokban tárgyi ajándékokra is beválthatnak.

A projekt első fázisa egyelőre korlátozott kört, összesen 45 oktatási intézményt céloz meg az ország összes megyéjében és a fővárosban. A résztvevő 8 és 14 év közötti tanulók játékos, pénzügyi és fenntarthatósági témájú kvízkérdések helyes megoldásával digitális megtakarítási eszközöket gyűjthetnek (például: Digitális Aranytallér, Zöld Coin, Digitális Takarékbélyeg). Az alkalmazás lehetőséget biztosít a digitális eszközök egymás közötti cseréjére, illetve később – a tanév során több alkalommal – az összegyűjtött digitális eszközök tárgyi ajándékokra is beválthatók lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az még csak hagyján, hogy it-eszközöket loptak, de gyújtogattak is

pén júl 17 , 2020
Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a két enyveskezűt, aki vasárnap hajnalban betört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyus polgármesteri hivatalába és a könyvtárába is. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a gyanúsítottak a hivatalból két számítógépet, számítástechnikai eszközöket és szeszes italokat loptak el, amelyeket egy helyi ingatlanban elrejtettek, majd […]
dr. Resán Dalma, Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, sajtótitkára

Friss, ropogós