Kód és dekód fia: Magyarországon is indul a Kódolás Órája

kodolas-orajaA programozás világnyelv, ismerete már gyerekkortól óriási előnyt jelent. Ennek szellemében indul el hétfőtől Magyarországon is a Kódolás Órája című eseménysorozat. A programnyelvek, kódnyelvek épp olyan világnyelvek, mint az angol: aki kellő szinten ismeri, annak egyfajta útlevelet jelent az informatika globális munkaerőpiacára. Európában mintegy négymillió kódoló dolgozik, ami évente százezerrel nő.

A kezdeményezők szerint nincs szükség számítástechnikai előképzettségre ahhoz, hogy valaki elkezdjen programozni. Aki alapszinten megtanulja a kódolást, a számítástechnikát a kreativitása kibontakoztatására is felhasználhatja, miközben fejlődik a problémamegoldó készsége. A mozgalom alapgondolata szerint mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget, hogy a programozás alapjaival megismerkedhessen, és az így megszerzett tudás támogassa a továbbtanulását és az elhelyezkedését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Viszik a 4G-s telefonokat, mint a cukrot

ked dec 9 , 2014
Kezdetét vette a karácsonyi vásárlási láz: a Magyar Telekomnál a karácsonyt megelőző egy hónap értékesítésének forgalma jóval meghaladja az átlagosnak számító hónapok forgalmának a dupláját. Az online megrendelések még ennél is erősebb felfutást mutatnak: az átlagos hónapok forgalmának háromszorosát regisztrálják az ünnepi időszakban, az utolsó héten pedig háromszor nagyobb a […]
4G - 3G

Friss, ropogós