Kockázatos laptoppal utazni

A céges laptopok többnyire utazás közben tűnnek el. A repülőtéri terminálok, a közlekedési eszközök, a vasútállomások, a parkolók és az autópálya-pihenők kockázatot jelentenek a megkérdezett vállalatok felénél: Szlovákiában (57,1 százalék) és a Cseh Köztársaságban (54,2 százalék) az esetek több mint felénél — derült ki az Intel négy közép- és kelet-európai (KKE) országban – Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – 744 vállalat bevonásával elvégzett felméréséből. A felmérés megállapítása – azaz az, hogy a céges eszközök leginkább utazás közben vesznek el – összhangban áll a régióban a biztonsággal kapcsolatos eseményekről felmérést végző McAfee eredményeivel. „Ha a mobileszközök elhagyják a vállalat területét, még nagyobb kockázattal kell számolni.

De még ha a laptop a vállalat területén belül is marad, akkor sincs teljes biztonságban. Ezt igazolja az a meglepő tény is, hogy a Lengyelországban eltulajdonított céges laptopok harmadát közvetlenül a vállalatoktól lopták el. De a cseh cégek sem állnak jobban, hiszen ott a laptopok harmada a munkahelyen tűnik el (29,2 százalék). A magyar (19,2 százalék) és a szlovák (22,5 százalék) vállalatok némileg biztonságosabbnak tűnnek” – mondta Evžen Pavlovský, az Intel Közép- és Kelet-Európai kereskedelmi igazgatója. A közvetlenül a közép- és kelet-európai vállalatoknál eltűnő laptopok 26,4 százalékos részaránya több mint kétszeresen meghaladja az egyesült államokbeli vállalatoknál tapasztalt értéket, ahol az összehasonlító felmérések szerint a laptopok mindössze 12 százaléka tűnik el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rádöbbennek a vállalatok kitől függenek

sze okt 9 , 2013
ShareTweetPinShareAz IBM friss kutatása szerint a felsővezetők egyre nagyobb figyelmet szentelnek a vevők felől érkező kezdeményezéseknek, sok vállalatban már fogyasztókból verbuvált tanácsadói testület segít az üzleti stratégia kialakításában. A megkérdezettek egyharmada komolyan aggódik amiatt, hogy menedzsertársaival túlságosan is eltávolodtak a vásárlók eleven világától. Az elemzés szerint a felsővezetők 60 százaléka […]
ZX-81

És még ez is...