Kockatőke-befektetések: még mindig megéri az informatikába invesztálni

dollarsAz első negyedévben 4,4 milliárd forint összértékű kockázatitőke-befektetést hajtottak végre a magyarországi kockázatitőke-alapok, ami ötvengat százalékkal haladja meg a tavalyi azonos időszaki értéket – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentéséből. Az egyesület szerint a befektetések negyven százaléka az üzleti és ipari szolgáltatások területére irányult január és március között. A fogyasztási cikkek gyártása és kiskereskedelem tizennyolc százalékkal, a számítógép és fogyasztói elektronikai ágazat tizenhat százalékkal részesedett. Ez a három ágazat adta az összes befektetés közel háromnegyedét.

Az első negyedévben összesen huszonhat befektetési tranzakciót zártak le a magyarországi kockázatitőke-alapok. A három hónap során két kilépés is történt, amelyek azonban csupán kisebb érdekeltségek eladását jelentették, összesen hetvenmillió forint értékben. A befektetések átlagos értéke 171 millió forint volt, ezen belül az egyes ügyletek értéke a néhány millióstól a 767 milliós tranzakcióig terjedt. Az átlagos érték gyakorlatilag megegyezik a 2014-es százhetvenmillió forintos átlaggal, az előző év azonos időszakának adatát azonban jelentősen, huszonkét százalékkal haladja meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A hamis járműipari szoftverek is csökkentik a közlekedés biztonságát

ked júl 7 , 2015
A hamisítás elérte az autóipart is, tavaly tizenhat, az idén eddig egy autódiagnosztikai eszközt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta Szabó Károly, a NAV vám- és pénzügyi szakfőigazgatója azon a budapesti rendezvényen, amelyen ilyen hamis eszközöket és a hozzájuk tartozó hamis szoftvereket semmisítettek meg. Szabó felhívta a […]