KKV munkavállalók: már-már lincshangulat az elavult informatika miatt

munkahelyA magyar kis és középvállalkozások (kkv) munkatársainak több mint a fele szerint javítana cégük ügyfeleinek kiszolgálásán illetve növelné az ügyfelek elégedettségét, amennyiben a társaság befektetne a legújabb it-technológiákba. Egynegyedük úgy véli, a munkatársak produktivitásán látszódnának azonnal a beruházás eredményei – derül ki a Microsoft megbízásából, negyedik alkalommal elkészített európai kkv felmérésből. A válaszokból kiderül: a munkavállalók pontosan érzékelik, hogy hazánkban a modern megoldások alkalmazásában jelentős a lemaradás, és tisztában vannak azzal is, hogy ez csökkenti saját vállalatuk versenyképességét is.

A válaszadók 35 százaléka szerint az új technológiák használatával a vállalat gyorsabban növekedhetne, míg 39 százalék értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy a cég sokat spórolhatna, ha modernizálná a működését. A válaszadók 27 százaléka szerint a modern technológiák alkalmazásával a belső kommunikáció is sokat javulna, míg egynegyedük véli úgy, hogy ezekkel a megoldásokkal a mindennapi munka hatékonysága lenne jobb. A magyar munkavállalók különösen fontosnak érzik az adatok biztonságát is: míg a hazai válaszadók 26 százaléka emelte ki, hogy az új technológiák alkalmazása emeli a biztonságot, addig az európai felmérésben ezt átlagosan csak 16 százalék tartotta fontosnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szelfi: szeretjük vagy megvetjük, de egyre kevesebben tudjuk megtartóztatni magunkat

csü aug 13 , 2015
ShareTweetPinShareMegosztja a magyarokat a szelfizés: közel kétharmaduk tartja átmeneti divathóbortnak, és ugyanennyien gondolják felesleges magamutogatásnak. Ennek ellenére a magyarok csaknem fele szokott szelfizni, igaz, egynegyedüket zavarba hozza, ha ezt más is látja – derül ki a Samsung Selfie Guide kampány keretében készült kutatásból. A szelfi nem csak a legfiatalabbak körében […]

És még ez is...