KKV beruházások: visszacsúszott az informatika

20000-forintA kis- és középvállalkozások (kkv) kevesebb mint fele, 44 százaléka tervez valamilyen fejlesztést a következő egy évben, ami 12 százalékpontos visszaesés az előző negyedévhez képest — derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A visszaesés hátterében feltehetően az áll, hogy a kkv-szektort célzó uniós pályázatok még nem indultak be, emellett a kisebb-nagyobb javulások ellenére 2014 óta folyamatosan csökken a beruházási szándék.

A vizsgálat szerint nagyobb beruházási kedvre az ipari és a mezőgazdasági, illetve a középvállalkozásoknál lehet számítani, a célokat tekintve a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve a sok éven keresztül legnépszerűbb informatikai fejlesztéseket. Jelenleg minden ötödik vállalkozás készül gépeinek lecserélésére, informatikai fejlesztést a kkv-k 18 százaléka tervez, a gépjárműpark korszerűsítése pedig 11 százalékkal stabilan tartja harmadik helyét. A mikro- és kisvállalkozások az átlaggal csaknem azonos arányban, 42, illetve 43 százalékban készülnek beruházni, a középvállalkozásoknál ez az arány már 51 százalék — közölte a K&H.

One comment to “KKV beruházások: visszacsúszott az informatika”
  1. Informatikai fejlesztést csak akkor szabad indítani, ha legalább megtakarítást hoz. Igazándiból a cégeknek azt kellene megtanulni, hogy az informatika hogyan válhat termelő erővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.