KKV beruházások: visszacsúszott az informatika

1

20000-forintA kis- és középvállalkozások (kkv) kevesebb mint fele, 44 százaléka tervez valamilyen fejlesztést a következő egy évben, ami 12 százalékpontos visszaesés az előző negyedévhez képest — derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A visszaesés hátterében feltehetően az áll, hogy a kkv-szektort célzó uniós pályázatok még nem indultak be, emellett a kisebb-nagyobb javulások ellenére 2014 óta folyamatosan csökken a beruházási szándék.

A vizsgálat szerint nagyobb beruházási kedvre az ipari és a mezőgazdasági, illetve a középvállalkozásoknál lehet számítani, a célokat tekintve a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve a sok éven keresztül legnépszerűbb informatikai fejlesztéseket. Jelenleg minden ötödik vállalkozás készül gépeinek lecserélésére, informatikai fejlesztést a kkv-k 18 százaléka tervez, a gépjárműpark korszerűsítése pedig 11 százalékkal stabilan tartja harmadik helyét. A mikro- és kisvállalkozások az átlaggal csaknem azonos arányban, 42, illetve 43 százalékban készülnek beruházni, a középvállalkozásoknál ez az arány már 51 százalék — közölte a K&H.

One thought on “KKV beruházások: visszacsúszott az informatika

  1. Informatikai fejlesztést csak akkor szabad indítani, ha legalább megtakarítást hoz. Igazándiból a cégeknek azt kellene megtanulni, hogy az informatika hogyan válhat termelő erővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felejtsd el a szabályokat: tíz tipp Neil Aldridge-től X.

pén szept 16 , 2016
ShareTweetPinShareA Sony Mobile felkérte a parkőröket, hogy készítsenek fényképeket a vadonban élő állatokról mozgás közben. A fényképezést megelőzően az elismert természetfotós, Neil Aldridge, aki az Év Európai Természetfotósa volt 2014-ben-, tartott kurzust a parkőröknek, megosztva velük tapasztalatait, amelyekre vadon élő állatokkal való munkája során tett szert. A sorozat korábbi tippjei jó […]

És még ez is...