Kivásárolták a Széchenyi Tőkealapot a Mobile Engine-ből

CsuhajV.Imre
Csuhaj V. Imre

Sikeresen lezárta befektetését a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) a miskolci székhelyű Mobile Engine Kft. információtechnológiai cégben – közölte az állami tőkealap az MTI-vel. Az alap 2012-ben 116 millió forintot fektetett a Mobile Engine-be, s ezzel 24,9 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban. A Mobile Engine alapítói most kivásárolták az SZTA részesedését. Az alap a részesedését az általánosan elvárt hozamszint – évi 10-12 százalék – feletti árfolyamon tudta értékesíteni – mondta az SZTA az MTI érdeklődésére, pontosabb adatokat üzleti titokra hivatkozva nem közöltek.

Az SZTA a társaságot a nemzetközi terjeszkedésben segítette, abban, hogy megvesse lábát a külföldi piacokon. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a zrt. középtávon egyfajta pénzügyi hidat biztosíthat a társaságok számára a hosszú távú célok eléréséhez. A Mobile Engine olyan megoldást kínál, amely segíti a nagyvállalatok komplex mobil munkafolyamatának menedzselését, a fejlesztés bárhol alkalmazható. E területen robbanásszerű növekedés történt az elmúlt két évben.

Az SZTA 14 milliárd forint forrásának 85 százaléka az Európai Uniótól származik, 15 százaléka magyar állami forrás. Az alap 2014 júliusáig összesen ötmilliárd forint összegben helyezett ki tőkét, s ezzel több mint 45 magyar vállalkozás fejlődéséhez és működéséhez járult hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Freemium: megnyílt a milánói Scala archívuma

sze szept 24 , 2014
Regisztráció nélkül, teljesen ingyenesen hozzáférhetővé vált a milánói operaház, a Scala archívuma, amely a színháznak nem csak a zenei történetét őrzi. Nem operarészletek csendülnek fel a Scala archívumából (archiviolascala.org), hanem az előadások díszleteit, kellékeit, plakátjait ismerhetik meg az érdeklődők. Az internetes adatbankban a milánói operaházban 1950-től színpadra vitt előadások anyagát […]

Friss, ropogós