Kitört az I. Kiber Világháború

kiberháborúNéhány nappal ezelőtt a New York Times írta meg, hogy az Egyesült Államok kormány rendelte el a Stuxnet féreg elkészítését és bevetését. Ezzel gyakorlatilag elindult az I. Kiber Világháború. A Keleti fronton az észak-koreai kiberhadsereg egy támadást kísérelt meg az Incheon Nemzetközi Repülőtér ellen olyan vírusok segítségével, amiket játék programokban terjesztettek. Az Északi fronton is zajlanak az események. A kanadai kormány arra a felismerésre jutott, hogy az ország gazdaságára nagyobb veszélyt jelentenek a kiberbűnözők, mint azt korábban gondolták volna, ráadásul az országnak nincsenek meg a megfelelő eszközei a veszélyek elhárítására.

Középföldén, Európában a Dán kormányzat a háborús helyzetre hivatkozva egy Európai Kiberbűnüldözési Központ létrehozására tett javaslatot. A dán igazságügy-miniszter az európai uniós belügyminiszterek luxembourgi ülésének egyik napirendi pontjaként kívánja felvetni a kiberbűnözés elleni harc megerősítésének tervét. A Déli fronton Kína támadja az Egyesült Királyságot. Kínából indították azt a masszív elosztott szolgáltatás megtagadásos támadást (DDoS), amely az 1,4 millió oldalt kiszolgáló egyesült királyságbeli 123-reg nevű szolgáltatót tette elérhetetlenné. A „vén Európa” azonban nem csak a védekezésre kíván koncentrálni, ugyanis a közösség legerősebb tagja, Németország kibertámadásokra képes speciális egységet hoz létre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Életet menthetnek az "okoskutak"

vas jún 10 , 2012
ShareTweetPinShare  Százmilliók függnek a pumpás kutak által szolgáltatott víztől az afrikai kontinensen. A becslések szerint azonban a kutak harmada bármelyik pillanatban felmondhatja a szolgálatot, és ha ez egy távoli vidéken történik, akár egy hónapba is telhet a javítás. A BBC online hírszolgáltató egy új brit eljárásról adott hírt, amelynek segítségével […]

És még ez is...