Kiszáll a BTel-ből az Elastoffice

kesxA Business Telecom Nyrt. (BTel) egyik tulajdonosa, az innovatív informatikai megoldásokkal foglalkozó, svájci székhelyű Elastoffice AG. felmondta a stratégiai együttműködést a BTel-lel és eladja a cégben meglévő részvényeit. A döntést a gazdálkodási problémák, „az értékteremtő képesség korlátai„, valamint az új üzleti megoldások iránti elkötelezettség hiányával indokolta az Elastoffice-t képviselő Illés és Társai Ügyvédi Iroda pénteki közleményében. Az Elastoffice-t képviselő ügyvédi iroda közleményében kifejti: az együttműködés elmúlt fél évének tapasztalatait értékelve döntött úgy a cég igazgatótanácsa, hogy felmondja az együttműködést, valamint a tulajdonában lévő részvénycsomagot és egyéb követeléseit értékesítésre ajánlja fel. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett BTel és az Elastoffice 2013 májusában kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek értelmében az Elastoffice egymillió eurós közvetlen tőkeemeléssel megvásárolta a BTel által újonnan kibocsátott, 250 ezer darab százforintos névértékű törzsrészvényét négy eurós részvényenkénti árfolyamon — írja az MTI.

Az MTI megkeresésére a BTel azt közölte, hogy a vitás ügyet – a részvényesek érdekét is védve – úgy kívánja megoldani, hogy az maradandóan megfeleljen a két társaság között kötettett szerződésben foglaltaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A D-Link praktikus kis wifi-routert mutat be

hét febr 24 , 2014
ShareTweetPinShareA február 24-én nyíló barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon a D-Link a “More Connectivity & Fun” szlogen alatt több olyan szolgáltatást mutat be, amelyek a legújabb 4G/LTE mobilhálózatok illetve Wireless AC wifi hálózatok megjelenésének köszönhetően válhattak elérhetővé. A D-Link teljes LTE router és USB adapter kínálata mellett itt mutatja be […]
wifi

És még ez is...