Palkovics: a kiskorúak online rutinját ne a technológiai szektor nyeresége alakítsa!

Palkovics LászlóRendkívül fontos, hogy a kiskorúak online tartalomfogyasztását és napi rutinját ne pusztán a technológiai szektor nyeresége alakítsa – mondta az innovációs és technológiai miniszter az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának budapesti konferenciáján.

Palkovics László, a Gyermek és ifjúsági jogok, lehetőségek és jóllét a digitális korban című rendezvényen a megnyitó beszédében úgy fogalmazott, a történelemben először szembe kell nézni “azzal a kihívással, hogy a gyerekek hogyan tudják produktív, kreatív és etikus módon használni az okoseszközöket és az internetet”. Azt mondta: nyilvánvaló, hogy az ilyen fejleményekért felelős technológiai szektornak – amely egyben a pénzbeli és adatbeli előnyök kedvezményezettje -, nagyobb elszámoltathatóságot kellene vállalnia és aktívan járhatna el a gyermekek védelméért és a kockázatok minimalizálásáért. Ehhez EU-szintű hozzájárulás is elvárható – tette hozzá. A miniszter szerint “az igazi tét itt az, hogy hogyan fog kinézni a homo digitalis, a holnap embere és világa, hogyan tudják továbbvinni azt az örökséget, amelyet rájuk akarunk bízni, ami a mi esetünkben az európai és a magyar nemzeti örökség”. Hangsúlyozta, ebben jelentős szerepet játszik a családok és a gyermekek digitális védelme.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új szolgáltatással bővült a Digitális Irodalmi Akadémia

ked okt 12 , 2021
Új szolgáltatással bővült a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA), ezentúl a legjelentősebb klasszikus magyar szépirodalmi alkotások is ingyenesen hozzáférhetővé válnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) digitális könyvtárában. A DIA (www.dia.hu) honlapján eddig 140 kortárs, illetve elhunyt, de még szerzői jogvédelem alá eső író, költő életművét érhették el az olvasók. A PIM […]

Friss, ropogós