Kisdedóvó: problémaforrás a tablet és az okostelefon

Minden ötödik gyermek okostelefon-, vagy tablettulajdonos, utóbbit ráadásul minden második esetben már hétéves koruk előtt megkapják a kisdedek – derült ki egy friss felméréséből. A vizsgálat szerint a családok felénél okozott már fejfájást a szülőknek, ha gyermeküket nem engedték tablettel, okostelefonnal vagy más kütyüvel babrálni. Főként a három évesnél idősebbek reklamálnak emiatt, de már az egy-két évesek egyharmadánál is előfordult hiszti ilyen okból.

„Egyáltalán nem szerencsés ez a tendencia, ráadásul nemcsak a szóban forgó eszközökkel, hanem a televízióval is számolnunk kell. Minél idősebbek a gyermekek, annál több időt vesznek el ezek a készülékek a szabadidejükből, nem véletlen, hogy sok sikeres játék tévés vetélkedők vagy mesék alapján született” – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Harcsa Veronikával várja a gyerekeket a Microsoft

pén dec 12 , 2014
A Kódolás Órája nemzetközi mozgalom szervezői arra hívják fel a szülőket, cégeket, oktatási intézményeket és gyakorlatilag minden embert 4 és 104 éves kor között, hogy december 8 és 12. között szánjon egy órát a programozásra. A mozgalom egyik fő támogatója, a Microsoft idén először szervez programot a kódolni vágyó diákoknak: […]

Friss, ropogós