Kis lépés az emberiségnek, de nagy a Telenornak: megfelezik a SIM-kártyáik méretét

Mészáros Attila TelenorSIM-kártyái méretének megfelezésével próbál még környezetbarátnak látszani a Telenor.

Kivezeti régi típusú, negyed évszázada használt, hitelkártya méretű SIM-kártyáit a Telenor. Az új, “környezettudatosabb” kártyák folyamatosan érkeznek az üzletekbe és váltjáki ki a korábbi, elavult megoldást. A lépéssel az új SIM kártyákhoz kapcsolódó csomagolási hulladék – a kártyákat körülölelő műanyag, valamint a fólia csomagoló mérete egyaránt – a felére csökken. Mi tőbb a váltással a szállítás is hatékonyabbá válik: a felezett méretű SIM-kártyák szállítási költségein 15 százalékos megtakarításra számítanak azáltal, hogy a kisebb méretű kártyák kevesebb csomagolást, és kisebb súlyt jelentenek, ezzel együtt a szállításuk során kevesebb üzemanyag-felhasználás szükséges.

„A megfelezett SIM-kártya számos korábbi, a fenntartható fejlődés irányába mutató lépésünk egy újabb eleme. A törökbálinti székházunkat megújuló energiákkal látjuk el, a papíralapú helyett bevezettük a digitális szerződést, és egyre nagyobb az e-számlát igénybe vevő ügyfelek száma is. Az üzleteinkben bárki bármikor leadhatja a régi készülékeket a hozzá tartozó akkumulátorokkal és kábelekkel együtt, amelyek szakszerű újrahasznosítása – együtt a korábban említett lépésekkel – mind a környezetünkre ható terhelést csökkentik” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan miért mondana fel az alkalmazottak többsége

ked júl 6 , 2021
Az alkalmazottak 54 százaléka megfontolná, hogy állást váltson, ha nem nyújtanak számára rugalmas munkavégzést a veszélyhelyzet elmúltával – áll az EY friss kutatásában. A kutatásból kiderült, hogy a távmunka az Y-generációnak vált be a leginkább, ugyanis az érintettek kétszer akkora valószínűséggel mondanának fel, ha teljes munkaidőben vissza kellene térniük az […]
otthoni munka

Friss, ropogós